Бойко Борисов на два разпита

| от chronicle.bg |

На два разпита пред съдебните органи бе привикан премиерът Бойко Борисов. Рано сутринта той е бил разпитван по делото за фалшифициране на подписа му от времето, когато бе кмет на София. Районните магистрати призоваха премиера като подател на сигнал до прокуратурата, че чрез подправен негов подпис е придобит незаконно терен в район „Триадица“. Купувачът на парцела бе фирмата на Петър Драшков- брат на бившия заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков.

След разпита в районния съд министър-председателят се е явил и във Върховната касационна прокуратура за друг разпит, по сигнал на „Протестна мрежа“ за руски самолети над България. Там той прекара повече от час и половина.
От организацията сезираха държавното обвинение, че на партиен форум на ГЕРБ през септември той е оповестил искане на Русия нехуманитарен самолет да прелети над България на път за Сирия. Според „Протестна мрежа“ така министър-председателят е извършил „предателство и разгласяване на държавна тайна“, предадоха БТА и БНР.

„За мен нито има нарушение на Конституцията, нито на какъвто и да е текст от закона. Благодарение на законните ни действия сме предотвратили преминаване на такива самолети“, каза след разпита Борисов.

„Мога да уверя тези, които са пуснали сигнала, че благодарение на нашите действия, които са били законни, сме предотвратили минаването на такива самолети. Хипотетичното ми разсъждение на глас какво би се случило и то на едно партийно мероприятие, приемам, че за тях има смисъл, за мен няма нарушение“, добави Борисов, цитиран от „Фокус“.

Надявам се да е случайно, че разпитът и делото се случват няколко дена преди изборите, каза Бойко Борисов по този повод.

 
 
Коментарите са изключени за Бойко Борисов на два разпита