Боинг 787 на Ер Индия загуби панел по време на полет

| от |

Пътнически самолет Боинг 787 „Дриймлайнер“ на компанията „Еър Индия“ загуби по време на полет панел от обшивката на фюзелажа и липсата бе открита едва след приземяването му. Панелът все още не е намерен, съобщи „Банлагор мирър“.

Инцидентът е станал в събота, когато самолетът, на борда на който е имало около 150 души, е пътувал от Делхи за Бангалор. Липсата на панела е установена на летището в Бангалор от наземния персонал. Обратният полет на машината се забавил с девет часа – докато бъде доставен друг панел. Според местните медии той е бил свален от друг Боинг 787, който се намирал в Делхи.

air-india-787

Представители на „Еър Индия“ и на „Боинг“ заявиха, че липсващият панел е с размери около два метра дължина и около метър ширина. Не е възникнала опасност за пътниците. Главното управление на гражданската авиация на Индия разследва инцидента.

Полетите на Боинг 787 „Дриймлайнер“ бяха спрени от всички авиокомпании по света, след инциденти с литиево-йонните акумулатори на два японски самолета. След проверки и подобрения в батериите, в началото на лятото полетите бяха възобновени, но проблемите не приключиха с това. През юли на лондонското летище „Хийтроу“ избухна пожар на борда на „Дриймланер“ без пътници.

 
 
Коментарите са изключени за Боинг 787 на Ер Индия загуби панел по време на полет