Бизнес група, рекламираща „Boeing“, погрешно пусна снимка на „Airbus“

| от |

В реклама на бизнесгрупа, промотираща експанзията на „Boeing“ в Сиатъл, погрешно бе пусната снимка на конкурента „Airbus“.

565443

Гафът бил направен от Търговската камара на Сиатъл в публикуваното платено съобщение във в. „Сиатъл таймс“ Над снимката на самолета „Еърбъс A-319“ фигурирало заглавието „Бъдещето на щата Вашингтон“.

Но щабквартирата на европейските самолети е в Тулуза, Франция, където те се сглобяват. Подобни монтажни заводи има в германския град Хамбург и в китайския Тянцзин.

Рекламата подканва американските парламентаристи да разгледат пакет от мерки, които да стимулират развитието на концерна в щата Вашингтон.

seattleadairbusplane-676x450

Тери Хирошима, говорителка на местната търговска камара се извини, като каза, че била допусната ужасяваща грешка от недоглеждане.

Гафът бе забелязан от много граждани на Сиатъл. А първият имейл за него дошъл от Обединените арабски емирства. В него сътрудникът на губернатора на щата Вашингтон по въпросите на аерокосмическата промишленост Алекс Питш сигнализирал за грешката. Той бил сред гостите на авиосалона в Дубай.

 
 
Коментарите са изключени за Бизнес група, рекламираща „Boeing“, погрешно пусна снимка на „Airbus“