Билетът за градския транспорт в София няма да поскъпва

| от |

Кметът на София Йорданква Фандъкова, коментира пред БНТ, че видимо транспортът в СОфия се подобрява.

„Това изискваше много усилия и финансови средства, но заради това ние се възползвахме максимално от европейските средства. Преди няколко дни пуснахме и нови автобуси, които са обявени за „Автобус на 2014 година“. Искаме да стимулираме редовните пътниците, затова създаваме и различни видове документи. Ние не разчитаме на билетите, а хората да си купуват карти. Вече и метрото не е единствен приоритет – пуснахме екологични тролеи, трамваи и автобуси.
По нейни думи градският транспорт е в тежко финансово състояние от години, но повишаване на цената на билета не се налага към този момент.

„За нас е важно да намалим, ако е възможно, цената на картите“, добави тя. „Следващата година ще имаме нови 9 километра метро. След метрото ще имаме и нова градска среда, благодарение на ремонтните дейности„, каза още кметът.

По нейни думи чрез метрото са били финансирани и разкопките при Ларгото. „Трета година вече не може да се състои търгът за развитието на находките там. Благодарна съм на новия министър на културата, че се погрижи за временната консервация на комплекса. Важно е да се запази това богато културно историческо наследство“, коментира още Фандъкова.
Тя сподели, че харесва София и за нея градът е изключително зелен и красив град. Тя обаче призна, че столицата също има проблеми, като всеки град, основно по отношение на трафик и замърсяване и призова гражданите да поддържат чистота около себе си.

 
 
Коментарите са изключени за Билетът за градския транспорт в София няма да поскъпва