БФС уволни Любо Пенев

| от |

Любослав Пенев е освободен от поста си национален селекционер. Това реши днес единодушно Изпълнителният комитет към БФС на своето заседание, предаде репортер на БГНЕС.

„Договорът на Любо Пенев и неговият щаб от днес е прекратен. Не сме готови с негов заместник, надявам се до Нова година националният отбор да има нов треньор“, обяви президентът на футболната федерация Борислав Михайлов, минути след заседанието на Изпълкома.

България почти загуби шансове за класиране на Евро 2016. През уикенда националите направиха пореден гаф, като не успяха да победят непретенциозния тим на Малта (1:1). Минути след мача президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев каза, че на предното заседание на комитета е гласувал „за“ отстраняването на Пенев, тъй като е видно и за непрофесионалистите, че отборът ни няма свой лик и играе бездушно. Голяма част от играчите застанаха зад наставника и го подкрепиха безрезервно, но тяхното мнение в случая не беше взето предвид, особено след играта им срещу Малта.

Въпреки че в медийното пространство се носят множество спекулации относно името на новия селекционер, той вероятно ще бъде избран на по-късен етап. На предното си заседание Изпълнителният комитет подкрепи Пенев, но му постави задача България да завърши минимум на трета позиция в квалификациите за Евро 2016, която изглежда химера след равенството с малтийците.

Българският национален отбор стартира с победа срещу Азербайджан в Баку участието си в европейските квалификации, но после претърпя домакинско поражение от Хърватия с 0:1 и загуба от Норвегия с 2:1 в Осло, преди да стане за резил с домакинското равенство 1:1 с Малта. 48-годишният Пенев застана на кормилото на България на 23 октомври 2011 г., след като напусна Литекс. Общо под негово ръководство тимът ни записа 9 победи, 7 равенства и 8 загуби. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за БФС уволни Любо Пенев