Безпощаден Волфсбург изхвърли Юнайтед

| от chronicle.bg |

Луис ван Гаал върна Манчестър Юнайтед в Шампионската лига след едногодишно отсъствие на английския гранд от надпреварата, но „червените дяволи“ не успяха да прескочат груповата фаза на турнира.

Луда въртележка се вихреше в групата, но в крайна сметка Юнайтед отстъпи с 2:3 при гостуването си на Волфсбург и напред продължават германците и ПСВ Айндховен, който взе своето у дома срещу ЦСКА Москва – 2:1.

Юнайтед държеше съдбата в ръцете си и победа класираше напред състава на Луис ван Гаал без значение на изхода да другия двубой, но „дяволите“ не издържаха трудния тест.

Мачът на „Фолксваген Арена“ започна отлично за англичаните, след като още в 10-та минута Хуан Мата изведе по перфектен начин Антони Марсиал и младият французин преодоля вратаря Диего Беналио.

Радостта на островитяните обаче бе кратка и само 3 минути по-късно Волфсбург изравни. Налдо засече перфектно центриране на Рикардо Родригес от фаул – 1:1.

„Вълците“ стигнаха до пълен обрат след половин час игра от началото. Юлиан Дракслер изведе Виейриня на празна врата за 2:1.

Заредиха се положения след положения и пред двете врати, а гол на Джеси Лингард не беше зачетен заради засада на Хуан Мата.

Дори и при този резултат, Юнайтед за кратко зае второто място в групата в последния четвърт час на „Фолксваген Арена“, след като по това време ЦСКА Москва поведе на ПСВ Айндховен като гост, но холандците веднага върнаха гола.

Късметът за кратко се усмихна на „червените дяволи“, когато Гилавоги си отбеляза автогол в 82-та минута след един корнер, при който Фелайни отклони топката с глава, но вездесъщият в този мач Налдо сложи точка на спора с второто си попадение две минути по-късно.

Волфсбург печели групата, ПСВ Айндховен е втори след 2:1 над московските „армейци“, а Манчестър Юнайтед ще играе напролет в Лига Европа.

Реал Мадрид и Пари Сен Жермен бяха решили прадварително първите две места в група „А“, а „кралете“ приключиха календарната година с 8:0 над Малмьо на „Бернабеу“.

Кристиано Роналдо отбеляза 4 гола, а с хеттрик се отличи Карим Бензема. Осмото попадение бе дело на Матео Ковачич.

Атлетико Мадрид си тръгна с победа с 2:1 като гост на Бенфика в иберийското дерби и завърши на първо място в група „С“.

„Орлите“ остават втори, а Галатасарай ще продължи в Лига Европа след 1:1 с Астана на Мъри Стоилов в Истанбул. Воденият от българина тим остана на точка от турците след 4 „хикса“ от 6 мача.

Манчестър Сити губеше 10 минути преди края от Борусия Мьонхенгладбах у дома, но се добра до обрат, който осигури на „гражданите“ първото място в група „D“.

Две попадения на Рахийм Стърлинг и едно на Вилфред Бони оформиха крайното 4:2 за англичаните. Давид Силва бе дал ранен аванс на англичаните през първата част, но германците се оттеглиха на почивка с аванс от 2:1 след попадения на Корб и Рафаел.

В другия двубой от групата Севиля победи Ювентус с 1:0 у дома с гол на Фернандо Йоренте.

 
 
Коментарите са изключени за Безпощаден Волфсбург изхвърли Юнайтед