Берковското село Песочница кани компютърни специалисти от страната и чужбина да работят и живеят там

| от |

Кметът на Берковица Димитранка Каменова обяви, че от името на общината и жителите на село Песочница кани в селото компютърни специалисти от цялата страна и от чужбина да се заселят в селото.

В Песочница е осигурена оптична интернет-връзка. Там сега живеят само 16 души, но празните къщи са много. Освен готови къщи, евентуалните заселници могат да закупят и празни общински парцели, на които да си построят жилища. За гостите е осигурен нов офис, в който ще могат да пренощуват и да се хранят 2-3 дни, за да огледат селото и имотите в него и да се насладят на прекрасната му природа в подножието на Стара планина. В офиса ще ги посрещне местна жена, която ще ги нагости със селски гозби, обясни кметът.

Според Каменова в село Песочница биха могли да се заселят 40-50 млади двойки програмисти, които работят за компании от целия свят от домашния си компютър. Хората в селото са много приветливи и не се плашат от новото, обяви кметът на Берковица. Общината в Берковица иска да реализира идеята на българския програмист от Варна Иван Куков за т.н. „IT-село“, в което да живеят компютърни специалисти, ценящи българската природа, обяви кметът на Берковица.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Берковското село Песочница кани компютърни специалисти от страната и чужбина да работят и живеят там

Повече информация Виж всички