Берен Саат в необичайна роля на влиятелна османска султанка

| от |

Нахиде Дениз, БТА

Турската кино и телевизионна звезда Берен Саат за пръв път ще участва в тв сериал, посветен на Османската империя. Тя ще изпълнява ролята на Кьосем Султан, чието рождено име е
Анастасия. Това ще бъде необичайна за Берен Саат роля, тъй като досега тя изпълняваше главно роли на съвременни жени.

1381865_743602652323067_849627330_n

След големия успех на сериала „Великолепният век“, посветен на любовта и влиянието на Хюррем султан в живота на най-могъщия османски султан Сюлейман, сериал продаден в близо 60 страни,
Тим’s Produсtion ще постави на екрана историята на друга султанска съпруга – Кьосем султан.
Главната роля ще изпълнява Берен Саат. Тя била предпочетена между други две основни кандидатки – Туба Бююкюстюн и Мерйем Узерли. Излъчването на сериала започва през 2015 година.

Според османските летописи Кьосем султан е една от най-влиятелните жени в Османската империя. Двама нейни синове – Мурад Четвърти и Ибрахим се изкачват на трона, а също внукът й Мурад Пети. Тя е единствената жена в Османската история, чиито трима потомци са заемали трона.

Гъркиня с истинско име е Анастасия, Кьосем султан е родена през 1590 г. На 15-годишна възраст е изпратена за робиня в Истанбул и става жена на султан Ахмед Първи.

Историята и животът на Кьосем султан е пресъздаден в редица романи, драматични творби и оперни спектакли. Новият сериал за Османската империя се предвижда да бъде на екран през 2015 г.

 
 
Коментарите са изключени за Берен Саат в необичайна роля на влиятелна османска султанка