Базел размаза Лудогорец с 4:0

| от |

Базел нанесе кинжален удар по амбициите на Лудогорец да играе в Европа и през пролетта. Швейцарците отнесоха българския първенец с 4:0 в мач от група В на Шампионската лига и го прати на последно място в класирането.

Домакините започнаха настървено и още във 2-ата мин. Дерлис Гонзалес получи добра възможност. Парагваецът проби отдясно и нанесе страховит шут, Владислав Стоянов обаче спаси.

Българите все пак успяха да успокоят играта, но понесоха тежък удар след малко повече от четвърт час. В 13-ата мин. героят от мача със Стяуа Козмин Моци в опит да изчисти топката при опасна ситуация, изрита Бреел Емболо и се самоконтузи. Румънецът получи травма в лявото си бедро. Четири минути по-късно той бе изнесен с носилка. Моци все пак поиска да остане на терена, но в крайна сметка в 21-ата мин. бе сменен принудително от Александър Александров.

Базел поведе в 34-ата мин. Домакините направиха атака, която продължи над минута и в която те си размениха 13 паса. В крайна сметка Емболо бе изведен на позиция, 17-годишният младок чудесно си поведе топката с гърди и пусна топката под плонжа на Стоянов – 1:0.

Седем минути по-късно българите пуснаха нов гол. Фабиан Фрай изведе отлично Гонзалес и парагваецът вкара за 2:0.

В края на полувремето Лудогорец пропусна златна възможност. Дани Абало пусна невероятен пас към Мишо Александров и го изведе сам срещу вратаря Томаш Вацлик. Чешкият страж скъси обаче дистанцията и българския национал не успя да го преодолее.

На полувремето наставникът на „орлите“ Георги Дерменджиев направи смяна – вместо инертния Роман Безяк той пусна по-здравия физически Юнес Хамза. Рокадата обаче не донесе очакваната промяна в играта.

Базел продължи да натиска и в 59-ата мин. стигна до трети гол. Емболо центрира чудесно към Шкелзен Гаши, който направи резултата класически.

Шест минути по-късно катастрофата стана пълна. След разбъркване в наказателното поле Марек Сухи от близо вкара за 4:0.

До края швейцарците създадоха още няколко чисти положения, но до нов гол така и не се стигна.

В другия мач от групата Реал (Мадрид) победи Ливърпул с 1:0 с попадение на Карим Бензема в 27-ата мин. Мениджърът на англичаните Брендън Роджърс показа изключително неуважение към най-авторитетния клубен футболен турнир в света, като пусна изцяло резервен състав.

Така след мачовете от четвъртия кръг в група В Лудогорец, който в началото на деня бе на второ място, се оказа последен в групата. Реал (Мадрид) пък си осигури вече място на 1/8-финалите. Испанците имат пълен актив от 12 т., Базел е с 6 т., а Ливърпул и Лудогорец са с по 3 т.

В следващия 5-и кръг на 26 ноември Лудогорец приема Ливърпул на Националния стадион „Васил Левски“ в София, а Реал (Мадрид) гостува на Базел. / News7

 
 
Коментарите са изключени за Базел размаза Лудогорец с 4:0