Барселона няма право на трансфери през следващите два трансферни прозореца

| от |

ФИФА отхвърли жалбата на Барселона и потвърди наказанието на каталунците да не правят входящи трансфери.

Световната футболна централа наложи наказанието на испанския тим заради нередности при привличане на млади играчи.От Барса обаче внесоха жалба и така наказанието бе временно вдигнато, докато не бъде произнесено окончателното становище. Това позволи на клуба да направи мащабна селекция, привличайки вратарите Марк-Андре Тер Стеген и Клаудио Браво, защитниците Томас Вермаелен и Жереми Матийо, халфа Иван Ракитич и звездата на Ливърпул Луис Суарес.

Общата стойност на селекцията надхвърля 150 милиона евро.

Забраната ще влезе в сила от януари и така каталунците няма да могат да правят трансфери в следващите два трансферни прозореца. През следващото лято Барса няма да може да привлече нито един играч и ще трябва да играе с едни и същи играчи два сезона. В допълнение Барселона ще трябва да плати 371 000 евро и има 90 дни да оправи регистрацията на въпросните играчи.

От Барселона заявиха, обжалват пред Арбитражния спортен съд (КАС) в Лозана. Санкцията на каталунците във връзка с нерегламентирани трансфери на играчи до 18 години от 2 април тази година бе потвърдена от Апелативната комисия на световната футболна централа след обжалване от страна на испанския клуб.

„Бареслона ще продължи да отстоява своите интереси. Нашият клуб не може да допусне да бъде очернен духът на нашата академия, известна в целия свят със своята работа“, се казва в комюнике, публикувано в официалния сайт на Барселона.
Наказанието обхваща всички входящи и изходящи трансфери за футболисти от всички възрасти.Наказанието засяга всички входящи и изходящи трансфери за футболисти от всички възрасти.

 
 
Коментарите са изключени за Барселона няма право на трансфери през следващите два трансферни прозореца