Барса с най-много голове, Меси със съдебна призовка

| от |

FC_Barcelona_-_Bayer_04_Leverkusen,_7_mar_2012_(18)

Барселона започна с летящ старт тазгодишният сезон на La Liga с 18 точки от 18 възможни, с което изравни най-добрия си старт на сезон от миналата година, когато тимът вкара 17 гола и допусна 5. И този сезон топката е навестявала мрежата зад Виктор Валдес 5 пъти, но съотборниците му са се отчели с 22 гола или 3,6 средно на мач. По този показател Барселона е начело в Европа.

7 гола срещу Леванте, 1 срещу Малага, по 3 в мрежите на Валенсия и Севиля и по 4 за Райо Валекано и Реал Сосиедад. Ако математиката ви е страст можете да проверите сметката.

Единствено белгийският Андерлехт е вкарал повече голове от Барселона (26), но в 8 мача, което прави средно 3,25 на мач. В първите си 6 мача белгийците имаха 21 гола, един по-малко от каталунския клуб.

Останалите в Европа : Интер Милано с 13 гола в 4 срещи (3,25), Хееренвеен с 19 гола в 7 мача (2,71), Борусия Дортмунд с 16 гола в 6 срещи (2,6), Спортинг Лисабон с 13 гола в 5 излизания на терена (2,6), Манчестър Сити с 12 гола в 5 срещи (2,4) и Монако с 13 гола от 7 мача (1,85).

И докато звездата на каталунците Лионел Меси не крие таланта си на терена, не така стоят нещата с приходите.

Иконата на аржентинския футбол ще се изправи днес пред съда по обвинение в укриване на данъци.

26-годишната звезда на Барселона и неговият баща Хорхе Хорасио Меси бяха призовани пред съда в барселонското предградие Гава и са заподозрени в укриването на 4,16 млн. евро. Четирикратният носител на Златната топка ще бъде изслушан в 11 часа, 1 час след разпита на неговия баща.

Lionel-Messi54300

Двамата отричат, хвърляйки вината върху екс-агента на играча. Обвинението е за укриване на част от рекламните приходи на футболиста в периода 2006-2009. „Напълно спокоен съм. И аз, и баща ми сме извън всичко това. Имаме адвокати и съветници, те се занимават с това“, лаконичен бе Меси през юли.

За момента проблемите с данъчните не се отразяват на имиджа му и на любовта на феновете.

„Неговите проблеми с данъчните не засегнаха публичния му образ. Да, в началото беше шокираща новина, но с времето всички видяха, че вината по-скоро не е у него“, смята заместник главния редактор на спортния вестник АС. „Меси е тук, за да играе футбол, има си финансови съветници, някой не си е свършил работата или е злоупотребил. Така казва той, и аз като повечето хора му вярвам. Няма логика да се опитва да излъже данъчните.“ добавя журналистът.

„Хубавото е, че не се отрази на играта му. А и все пак той плати това, което дължеше“ добавя Хуан Ривено от фенклуба на Барса.

Бащата на играча преведе на данъчните 5 милиона евро за дължимите суми и лихви на 14 август.

Защитата на играча ще се опита да убеди съда, че Меси няма нищо общо, а грешката е на един от неговите агенти Родолфо Счинока. Бившият агент обаче отрече, подчертавайки, че не работи със семейство Меси от 2006, тоест преди въпросния период.

Switzerland Soccer FIFA Awards

През юни Лионел Меси бе класиран на второ място в класацията на списание Форбс за най-богати спортисти с годишна заплата от 15 млн. евро и приходи от реклами от 15,53 млн.

Въпреки съдебните проблеми Меси остава едно от рекламните лица на Адидас и на виео игрите на ФИФА, като новата Fifa2014 с Лионел Меси на обложката излиза следващата седмица в Испания.

„Докато Меси играе толкова добре и неговото поведение остава нормално и коректно, тези му проблеми няма да окажат влияние на имиджа му“, смята Карлос Канто, чиято агенция реализира през 2012г. проучване, според което Меси е чуждестранният спортист с най-добър имидж в Испания.

 
 
Коментарите са изключени за Барса с най-много голове, Меси със съдебна призовка