Барбекю, коали и бири в забавен фотомонтаж на Оланд, Меркел и Путин

| от |

Франсоа Оланд посръбва чаша вино, Ангела Меркел в прегръдките на коала, Барак Обама с голи гърди и Владимир Путин с картонена шапка от опаковка за бирени кенове – по такъв начин австралийски таблоид изобрази във фотомонтаж ръководителите на Г-20 като безгрижни туристи, пише Франс прес.

Публикацията се появи на първа страница на високотиражния таблоид от Бризбейн „Куриър мейл“. Френският президент е изобразен с бежова риза редом до своя южноафрикански колега Джейкъб Зума, който държи бутилка вино в ръка. Дръзкият фотомонтаж излиза в навечерието на срещата на държавните и правителствени ръководители на Г-20, която ще се състои в Австралия този уикенд.

На първа страница фигурира и новият индонезийски президент Джоко Видодо, който хвърля скара на барбекю. Зад него се подава японският министър-председател Шиндзо Абе, изобразен като спасител, и президентът на Бразилия Дилма Русеф в леководолазен костюм.

Американският президент Барак Обама по бермуди показва гола гръд, докато руският държавен глава Владимир Путин, прекръстен от таблоида на „Руски“, носи шапка самоделка, направена от картонена опаковка за бирени кенове.

Германският канцлер Ангела Меркел е в прегръдките на коала,символ на австралийската фауна. „Добре дошли в рая“, е озаглавил таблоидът фотомонтажа, като пожелава на ръководителите на Г-20 да се „изкефят“ в Куинсланд и в Бризбейн, най-хубавото кътче на планетата.

На втората страница на вестника все пак подходът е доста по-мрачен, като с голямо заглавие е призован президентът Путин да се „извини“ на австралийците. Това е отпратка към катастрофата на пътническия самолет на малайзийските авиолинии, който се разби в района на Източна Украйна, под контрола на проруските сепаратисти. Инцидентът е бил провокиран, според западните държави, от изстреляна ракета, предоставена от Русия. Жертви на катастрофата станаха 298 души, 38 от които бяха австралийци. Инцидентът предизвика обтягане на отношенията между Москва и Канбера.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Барбекю, коали и бири в забавен фотомонтаж на Оланд, Меркел и Путин