Барак Обама спрял цигарите заради страх от Мишел

| от |

Барак Обама призна, че е спрял да пуши, защото се страхувал от съпругата си, предадоха Асошиейтед прес и АФП, цитирайки президента на САЩ, чийто частен разговор с представител на ООН бил записан от оставен включен микрофон.

Държавният глава на САЩ, който участва в среща, поставяща в центъра на внимание гражданското общество и организирана в рамките на 68-ата сесия на Общото събрание на ООН, разменил няколко шеги със събеседниците си след изказването си.

Handout photo showing U.S. President Obama standing with Rice and Power in New York

На запис със звук и картина, направен от Си Ен Ен може да се чуе, че Обама се обръща към събеседника си и го пита дали е спрял да пуши. Той пък му връща въпроси и Обама отговаря с усмивка устата: „Не, съм пушил пури през последните шест години. Защото се страхувам от съпругата си“.

Обама не е криел, че се бори с тютюнопушенето. За първи път каза, че е спрял цигарите през 2008 по време на кампанията. Говорителят на Обама Робърт Гибс посочи през декември 2010, че президентът не пуши вече от 9 месеца, но спирането на цигарите за него е истинска битка, имайки предвид стреса, на който е подложен, но че отново е успял, защото е голям инат. През 2011 година Мишел Обама каза, че най-сетне съпругът й е отказал този навик, но подчерта, че вече не говори по темата с него. „Ако желае да го прави, го прави, не водя постоянно разследване дали е пушил или не.“ пошегува се тя.

 
 
Коментарите са изключени за Барак Обама спрял цигарите заради страх от Мишел