Българка влезе във Формула 1

| от chronicle.bg |

23-годишната Цветелина Мавродиева от гр. Белица сбъдна най-голямата си мечта и стана инженер във Формула 1, съобщава вестник „Струма“. Преди два месеца тя е завършила с пълно отличие специалност „Аеронавтика и астронавтика“ в един от най-престижните университети в Англия – Саутхемптън.

От там Мавродиева излиза с диплом за инженер-дизайнер на летателни средства до стратосферата и над стратосферата. Кандидатства за работа в екипа на „Ред Бул” и съвсем неочаквано за нея след две изключително тежки интервюта е одобрена и става част от екипа на Формула 1.

„За мен Формула 1 беше върхът, който исках да достигна. Тя е моята голяма сбъдната мечта. Смятам, че тя е най-конкурентната индустрия. Харесва ми всичко – заводът, атмосферата. Формула 1 ми дава вдъхновение, работата е много трудна, но аз работя с най-добрите в света. За мен е чест да ходя на работа, да съм част от отбор с такова минало по аеродинамика, защото „Ред Бул” са били четири пъти световни шампиони“, казва момичето.

Тя допълва, че има честта да работи с „най-великия инженер във Формула 1 – Ейдриън Нюи“.

„Много битки трябваше да спечеля, за да стигна дотук, и съм щастлива, че успях, че победих. Искам да кажа на всички момичета и момчета в България, че всичко е възможно, няма недостижими неща. Мечтите се сбъдват“, казва Цветелина Мавродиева, цитирана от „Струма“.

 
 
Коментарите са изключени за Българка влезе във Формула 1