Българите гугълват Азис, светът – Кардашян и Меси

| от chronicle.bg |

Най-търсените личности в Google по света са Лионел Меси и Ким Кардашян. В България най-голям интерес е имало през 2015 към поп-фолк изпълнителя Азис. Това показват данните на списание Time за най-търсените хора в търсачката през отминаващата година.

Имената на риалити звездата Кардашян и футболиста Меси са най-търсени в 26 държави. В топ три попада и друг футболист – Кристиано Роналдо, който е бил най-търсен за 21 държави, следван от Ники Минаж и Риана – съответно в 13 и в 11 държави.

Азис се похвали за включването си сред най-търсените, като публикува информацията в своя профил в Instagram.

„TIME“magazine say:Azis is the most popular person in Bulgaria!

A photo posted by @azis_online on

В Русия най-търсеното име е било Людмила Путина – бившата жена на руския президент Владимир Путин. Американският президент Барак Обама е най-търсеното име в Кения, а певицата Тейлър Суифт – в Тайланд.

Резултатите у нас не са прецедент за региона. И в още една класация сме на равно с румънците, които най-усилено са търсили Флорин Салам – един от „Азисите на румънската музика“.

Най-търсената личност в Сърбия е певицата Цеца. Поп-фолк дивата Северина Вучкович пък е най-търсената личност в Словения и Хърватия.

Гърците са търсели най-много Алексис Ципрас. Албания пък още веднъж доказа, че се превръща в по-спортна нация от нас. Най-търсен в страната през 2015-а е Кристиано Роналдо.

Не трябва и много да се притесняваме от тази статистика. Все пак, Ким Кардашиян е най-търсена в страни като Норвегия, Холандия, Великобритания, Дания, Канада, Франция, Финландия и САЩ, както и в Турция и Полша.

 
 
Коментарите са изключени за Българите гугълват Азис, светът – Кардашян и Меси