Бъчварова обвини ЦИК за хаоса в „Арена Армеец“

| от chronicle.bg |

Централната избирателна комисия е отговорна за хаоса с организацията при предаването на изборните книжа в зала „Арена Армеец“. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от БНР. Тя посочи, че не прехвърля вината, защото организация е била в отговорностите на ЦИК.

„Съжалявам за всички неприятности, които хората са изтърпели – те са недопустими и се надявам депутатите да приемат промени, така че да направят изборната администрация много добре работеща“, каза Бъчварова.

За балотажа в неделя МВР ще подсили охраната за рисковите секции.

Тя посочи, че решението дали да се прекрати мандатът на ЦИК трябва да бъде взето след втория тур на местните избори в неделя. По думите на Бъчварова, полицията се е справила с охраната на първия тур на вота и е реагирала адекватно при инцидента с лидера на „Атака“ Волен Сидеров в изборната нощ.

Бъчварова отказа да коментира темата за свалянето на депутатския имунитет на Сидеров, но обясни появата си пред НАТФИЗ, когато полицията изведе лидера на „Атака“ от сградата на учебното заведение.

 
 
Коментарите са изключени за Бъчварова обвини ЦИК за хаоса в „Арена Армеец“