Бъчварова: Няма индикация за други оставки

| от chronicle.bg |

Към момента няма никаква индикация, че ще има други оставки. Това каза вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова, след среща с парламентарната група на Реформаторския блок. По-рано днес министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка заради несъгласия с приетите промени в Конституцията, които се разминават с неговите предложения. С него напуснаха и тримата му заместници.

Бъчварова посочи, че проблеми в управляващата коалиция има, доколкото трябва да бъде намерен нов министър.

„Това е основната задача. Моята задача днес беше да информирам коалиционните партньори, че премиерът се видя с Христо Иванов. Срещата премина доста позитивно. Отчетени бяха и направените досега неща. Очерта се основната причина за несъгласието по разминаването в разпределението на квотите във ВСС. И премиерът, и министър Иванов говориха за това, че оттук нататък трябва да се продължи тази реформа и действия”, каза Бъчварова.

„Такова мнозинство при гласуване на промени в Конституцията мисля, че не е имало”, каза още Румяна Бъчварова. Тя отбеляза, че премиерът очаква от РБ предложения за нов министър на правосъдието, като ГЕРБ също може да отправи предложения.

Междувременно депутатът от РБ Гроздан Караджов, който заедно с Радан Кънев оттегли подкрепата си към кабинета, посочи, че още около 15 депутати от Реформаторския блок са готови да минат в опозиция заради съдебната реформа. Той допусна и други оставки.

 
 
Коментарите са изключени за Бъчварова: Няма индикация за други оставки