Българското първенство ще бъде с 12 отбора през новия сезон

| от |

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обяви, че българската „А“ група ще бъде с 12 отбора през следващия сезон.


1

Миналият шампионат се проведе с 14 отбора, които след изиграването на двубоите от редовния сезон, бяха разделени на две седмици.

„Нямам информация, че някой отбор ще остане без лиценз, но нека изчакаме още два дни лицензионната комисия да си свърши работата“, каза Михайлов.

БФС ще създаде група за младежи до 21 години, които ще действат паралелно с отборите от „А група“.

„Б група“ също ще започне с 16 отбора, но и това ще се знае на 3 юни,“ обясни Михайлов, цитиран от Gong.bg

„Вторите отбори няма как да бъдат прикачени към Б група. Освен това ние сме разрешили да има по 4 професионалисти в Б група. Аз съм разговарял с много хора, надявам се, че ще ме подкрепят, за огледална група на А група, до 21 години. В нея ще могат да играят трима до 23 години и двама без лимит на възрастта. На мястото на U19 ще направим тази, тогава всички ще могат да играят. Не искам да я наричам дублираща, тя ще е точно огледална. Според мен ще е интересно, ще обмислим и награден фонд. Ще го мислим, кога и как, но най-вероятно ще се играе в деня след групата, или до 48 часа след. Картоните си важат за групата, в която са получени.“

 
 
Коментарите са изключени за Българското първенство ще бъде с 12 отбора през новия сезон