Българският голф комплекс „Тракийски скали“ е най-добрият в Европа

| от |

Българският голф комплекс “Клуб Тракийски скали“, до нос Калиакра, спечели авторитетната награда „Европейски голф курорт за 2014 г.

От Министерството на икономиката и енергетиката съобщиха, че българският голф комплекс е получил отличието на Световното изложение за голф туризъм IGTM (International Golf Travel Market), което се проведе в Коста Дорада (Испания).

Класирането се определя от над 516 туроператорски агенции от 62 страни на база удовлетвореност на клиентите, качество на игрището и на условията за настаняване, съотношение качество–цена, подкрепа от партньори и др.

Спечелването на престижна награда от български голф курорт е от голямо значение за страната ни, имайки предвид силната конкуренция в голф индустрията по света.

Клуб „Тракийски скали” бе открит само преди две години, но веднага придоби световна популярност. Негов дизайнер е прочутият експерт Гари Плеър. През май тази година клубът бе домакин на професионалния турнир от европейския тур Volvo World Match Play Championship 2013, който бе с награден фонд 3 млн. евро, бе отразен от над 250 световни медии и гледан от над 1,5 млрд. души.

В България голфът се развива активно едва от десетина години, но вече са изградени 8 голф игрища, които съчетават красива природа, приятен климат и СПА услуги. Нашите голф курорти се посещават предимно от туристи от Русия, Великобритания и Ирландия, Украйна, Македония, Румъния, както и от доста българи.

 
 
Коментарите са изключени за Българският голф комплекс „Тракийски скали“ е най-добрият в Европа