България приема Малта в квалификация за Евро 2016

| от |

Националният отбор по футбол на България приема Малта в квалификация за европейското първенство във Франция през 2016 година.

Мачът на Националния стадион „Васил Левски“ е от 21:45 часа. Национланият селекционер Любослав Пенев, кометира на пресконференцията преди мача, че Малта може да изненада всеки един отбор в европейските квалификации по футбол. Той обаче добави, че победата за неговия тим е задължителна и всички в отбора са оптимисти.

„Малта може да изненада всеки в нашата група. В началото на днешната тренировка започнах по следния начин: ‘В никакъв случай не подценявайте Малта’. Това е. Всичко друго зависи от нашата игра. Малта израства и не бива да се осланяме на онова 6:0. Да, постигнахме добър резултат, но може би те бяха изненадани от снега, който падна през онези ден-два. Разполагаме с точните качества и трябва да се поздравим с успех. Задължителен успех! Това е нещо като поправителен за нас. Излизаме за трите точки от самото начало и аз съм оптимист. Съставът е ясен, но все пак ще проведем сутринта последна тренировка. Излишно е да говорим за промени, дали са много, дали са малко. Преценил съм кои биха били най-подходящи за мача, но всички са равни за мен. Здравословни проблеми нямаме“, заяви Пенев на редовната пресконференция преди мача.

Относно появилите се слухове за напрежение между футболистите в отбора, Пенев заяви:

„Всичко е наред. И за мен, и за хората, които са в отбора. Играчите са концентрирани, не се поддават на провокации и на напрежението, което се създава около тях“.

Селекционерът на Малта Пиетро Гедин е убеден, че неговия отбор ще се представи много по-добре от преди две години когато загуби с 0:6 на стадион „Васил Левски“. Италианецът заяви, че България е част от европейския футболен елит и е много сериозен противник.

„Няма причина да се страхуваме. Идваме да играем футбол и да се представим добре. България ще е жадна за реванш, заради резултатите си в последните два мача. Със сигурност това прави нашата задача по-тежка. Разликата в българския състав в сравнение с миналата година са резултатите. Липсата на късмет в някои моменти и класата на противниците повлия, но това на практика е един изключително силен отбор„, каза Гедин пред ТВ7.

След по три изиграни мача от квалификационната кампания отборът на България е на четвърто място в групата с 3 точки. Тимът на Малта е четвърти, без спечелена точка. Лидери с пълен актив от по 9 точки са тимовете на Хърватия и Италия, които се изправят тази вечер един срещу друг в Милано.

На третото място е Норвегия с 3 точки, а последен е отборът на Азербайджан без спечелена точка. Тази вечер от 19:00 часа отборът на Азербайджан е домакин на Норвегия.

 
 
Коментарите са изключени за България приема Малта в квалификация за Евро 2016