България и Северна Корея ще си сътрудничат в образованието и медиите

| от |

България ще си сътрудничи със Северна Корея в областта на науката, образованието, културата, медиите, това не е поредната шега за полет до слънцето, а официално съобщение на правителствената информационна служба.

NKOREA-POLITICS-KIM

Днес Министерският съвет е одобрил проекта на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между България и Корейската народнодемократична република.Тя обхваща периода 2014-2017 г.
„Изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в т. ч. и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта“, е посочено в правителственото съобщение.

Днес беше оповестен доклада на ”Репортери без граници” и България заема стотното място в него, Северна Корея е на предпоследното 179 място от изследвани 180 държави.

За финал ще кажем, че в Северна Корея е наложена пълна цензура на медиите, а особени успехи в образованието не са известни. Въпросът, който следва е, за какво е това сътрудничество и как то ще се отрази на международния имидж на страната ни.