България активно подкрепя участието на Швейцария в европейски проекти и инициативи

| от |

България и Швейцария са традиционно добри партньори и развиват отлични двустранни отношения. Около това мнение се обединиха министър Даниел Митов и Регина Ешер, извънреден и пълномощен посланик на Конфедерация Швейцария в София. Повод за срещата, която се проведе на 26 ноември в МВнР, е приключването на мандата на посланик Ешер.

България, като страна-член на ЕС, активно подкрепя участието на Швейцария в европейски проекти и инициативи, заяви министър Митов. От своя страна, посланик Ешер отбеляза, че основен принос в развитието на активния диалог между двете страни има съществуващата програма за сътрудничество между България и Швейцария и изрази желание за задълбочаването й в сфери от взаимен интерес, включително в областта на образованието, икономиката и търговията. Двамата дипломати дадоха висока оценка на развитието на институционалното сътрудничество между двете страни, като изразиха надежда тази тенденция да продължи и занапред.

Министър Митов и посланик Ешер обсъдиха и актуални въпроси от международния дневен реди. Te изразиха безпокойство от развитието на ситуацията в Украйна и споделиха общата надежда за намиране на скорошно, мирно решение на конфликта.

 
 
Коментарите са изключени за България активно подкрепя участието на Швейцария в европейски проекти и инициативи