Атлетик Билбао направи Барса за смях за Суперкупата

| от Sportcafe |

Кой би предположил?

Снощи тоталният хегемон в Испания и Европа през миналия сезон Барселона беше направен за смях. Каталунците бяха разгромени с 4:0 в първия мач за Суперкупата на Испания срещу Атлетик Билбао.

На „Сан Мамес“ баските смляха съперника, като с хеттрик се отличи Ариц Адуриц, а звездите на Барса така и не успяха да отбележат поне почетен гол.

Така във втория си официален мач от началото на сезона Барселона отново пусна четири гола във вратата си.

Но този път без да вкара нито един. И след спечелената Суперкупа на Европа срещу Севиля с 5:4, каталунците се изложиха за Суперкупата на Испания по доста унизителен начин.

Първият гол снощи беше по вина на вратаря Мартин Тер Щеген, който изчисти зле една топка на дъгата на наказателното поле и Микел Сан Хосе вкара от центъра в опразнената му врата. До края Ариц Адуриц направи хеттрик при безпомощни действия на Барселона в защита. Четвъртият гол стана след ненужна дузпа, направена от Дани Алвес.

Уловката тук е, че тази Суперкупа се решава в два мача и в понеделник предстои реванш на „Камп Ноу“. Който въпреки 0:4 в първия мач може въобще да не се окаже протоколен.

„Ако има отбор в света, който има шансове при този резултат, то това е Барселона“ предупреди треньорът Луис Енрике. „Нека изчакаме до понеделник и ще видим. Бъдете сигурни, че ще дадем всичко от себе си.“

„Супер разочарование. Барса загуби в голеада на „Сан Мамес“ и се отдалечи от мечтаните шест титли. Грешките в защита изядоха главата на отбора: 8 гола в 2 официални мача. Луис Енрике не се предава и вярва в обрата“, написа след провала каталунският вестник „Спорт“. „Абсолютно неузнаваема Барса бе разбита от „лъвовете“. Умората и ротациите на треньора ли са причината?“, попита „Ел Мундо Депортиво“.

Медиите припомниха и че за първи път от 14 години насам Барселона допуска осем гола в два последователни мача. През миналия сезон трябваше да минат 13 кръга, преди отборът да инкасира толкова попадения.

Sportcafe

 
 
Коментарите са изключени за Атлетик Билбао направи Барса за смях за Суперкупата