Асанж подслушван в посолството на Еквадор в Лондон?

| от |

Основателят на скандалния сайт с политически разкрития WikiLeaks Джулиан Асанж, който от около две години се укрива в посолството на Еквадор в Лондон, се опасява, че е подслушван, съобщава Mail on Sunday, цитирайки неговите адвокати.

Според представителите на Асанж, „е много вероятно той да е под аудио наблюдение“. За това,както посочва изданието, става въпрос в изложение, което адвокатите на основателя на скандалния сайт са подали в Апелативния съд в Швеция в петък. Защитниците окачествяват престоя на Асанж в посолството на Еквадор като „лишаване от свобода“.

Миналата година в мисията на Еквадор в Лондон е бил открит скрит микрофон. Според експерти по сигурността обаче това устройство едва ли би могло да е поставено от специалните служби или полицията.

Шумният скандал около WikiLeaks избухна след публикуването в сайта на грами на американското дипломатическо ведомство. В поверителни материали, публикувани на 29 ноември 2010 г., в частност се съдържат доста неласкави забележки за световни лидери. Преди това WikiLeaks публикува десетки хиляди документи за действията на американските войски в Ирак и Афганистан.

Британски съд постанови Асанж да бъде екстрадиран в Швеция, където властите го обвиняват в престъпления от сексуален характер. Основателят на WikiLeaks обаче се опасява, че ще бъде предаден на властите на САЩ, където може да го заплашва смъртно наказание. Поради това той настоява британските власти да му предоставят възможност свободно да напусне посолството на Еквадор, където той се намира вече две години. /БГНЕС

 
 

BBC разследва изтеклия финал на новия сезон на Sherlock

| от chronicle.bg |

BBC разследва източника, който е разпространил нелегално финалния епизод от четвъртия сезон на хитовия сериал Sherlock.

Миналата събота, четвъртият епизод от последния сезон на сериала, озаглавен „His Final Problem“, изтече онлайн с руско аудио. От BBC са започнали пълно разследване по отношение на източника, който е разпространил серията.

“ВВС молят феновете на поредицата да останат верни на продукцията и да не свалят епизода ”, споделя в Twitter продуцента на сериала Сю Върчу.

След като разследването приключи, от ВВС смятат да издадат пълен отчет по отношение на това дали руският телевизионен оператор, Пeрвый канал, който се бе сдобил с първото копие на епизода, е виновен за ситуацията.

 
 

10-те най-богати, здрави, щастливи и модерни държави

| от chronicle.bg |

Или къде да отидем, когато (ако) Тръмп и Великобритания заключат вратите.

Лондонският институт Legatum пусна десетия си годишен „Индекс на благополучието“ – глобално изследване, което прави класация на най-просперитетните държави в света. То изследва 104 елемента – от стандартните БВП и процент безработица до по-интересни като колко са защитените интернет сървърa в държавата и колко отпочинали се чувстват хората ежедневно.

Тези елементи след това се разделят в 9 графи: качество на икономиката, бизнес среда, политика, образование, здраве, безопасност, лична свобода, социален капитал и околна среда.

Норвегия беше начело на класацията 7 години поред. През 2016 година обаче имаме нов лидер.

 
 

Най-неприятните жени в Холивуд

| от chronicle.bg |

Да бъдеш актриса в Холивуд не е лесно. Трябва да си секси, красива, талантлива и да даваш всичко от себе си, за да израснеш в една силно конкурентна среда.

Ако успееш в същото време да запазиш някаква човечност и да не изглеждаш супер надута, тогава ставаш истинска звезда. Ако не успееш, израстваш в кариерата си, но разочароваш онези, които имат късмета или нещастието да те познават.

В галерията долу сме събрали онези знаменитости, които по мнение на хората, които имат досег до тях, са изключително капризни, арогантни и се държат като принцеси. Иначе казано – кифли.

Вижте 10 известни, брилянтни в професията си жени, които са се провалили в отношението си към фенове и колеги.

 
 

Най-обещаващите сериали на 2017-а

| от chronicle.bg |

Докато филмовата индустрия все повече залага на блокбастъри, талантливи актьори и режисьори обръщат все по-голямо внимание на телевизията. В повечето случаи –зрителите печелят.

По информация на FX оригиналните сериали през 2017 година ще станат 500, а година по-рано те са били 455. Затова е невъзможно повечето от нас да следят всичко, което излиза по телевизията.

Затова ви предлагаме кратък списък с епизодите, които задължително да гледаме през новата година. Повечето от тях са нови, но включваме и няколко заглавия, които очакваме с нетърпение.