Аржентина си върна на Германия в контрола

| от |

В своеобразно повторение на финала на Бразилския мондиал Аржентина победи Германия с 4:2.

Приятелската среща се игра на стадион „Есприт Арена“ в Дюселдорф. Играта предложи на зрителите много емоции, като и най-големите песимисти в Германия едва ли са предполагали как ще се развие мачът. В 50-ата минута трибуните вече бяха в шок – Аржентина водеше на световните шампиони с 4:0!

В основата на всичките попадения бе новото попълнение на Манчестър Юнайтед Анхел Ди Мария. Резултатът бе открит в 20-ата минута от Агуеро, при асистенция на Ди Мария. В 40-ата минута Ди Мария намери Ламела, който удвои. Третият гол падна в 48-ата минута, като негов автор бе Фернандес, отново при асистенция на Ди Мария, който сам заби четвъртия две минути по-късно. Домакините смекчиха разгрома до почетна загуба чрез Шюрле в 52-та минута и Гьотце в 78-та.

За изненадващия резултат допринесе и фактът, че селекционерът Йоги Льов започна с донякъде експериментален състав. Атаката водеше реабилитираният Марио Гомес, в защита вместо Хумелс игра Гинтер, а като титуляр започна и младият Крамер. Гомес обаче не сътвори нищо съществено и бе сменен с Гьотце, а Мюлер пък замени Шюрле, който на Мондиала обикновено влизаше като резерва. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Аржентина си върна на Германия в контрола