Арестуван в Сърбия – с паспорт като на един от атентаторите

| от chronicle.bg |

Сръбската полиция е арестувала мъж, който има същия сирийски паспорт, като намерения близо до един от атентаторите в Париж, съобщава Guardian. На документа са вписани същите име и данни, но снимката е различна от тази, намерена във Франция.

Затова сръбските власти вярват, че и двата паспорта са фалшиви, но посочват, че работят заедно с френските си колеги, за да установят произхода на документите.

Близо до тялото на един от атентаторите-самоубийци, френската полиция откри паспорт на името на Ахмед Ал Мохамед, 25-годишен сирийски гражданин, който е влязъл в Европа през Гърция, а после е минал сръбската граница. Предполага се, че мъжът, който е носел паспорта, е един от атентаторите от „Стад дьо Франс”.

Сръбските власти предполагат, че и двата паспорта са фалшиви и са придобити в граничната зона между Сирия и Турция. Според източник на Guardian, френските власти са се свързани със сръбските си колеги за съдействие. Сърбия притежава подробен списък на всички бежанци, преминали през границите й.

Сръбските сили за сигурност са в контакт с властите в Босна и Сърбия, за да следят действията на вероятни привърженици на ИДИЛ в босненското село Горна Маоча.

Френските власти все още не са потвърдили дали отпечатъците на мъжа, регистриран като Ахмед Ал Мохамед в Гърция съвпадат с данните на някой от атентаторите в Париж.

Ал Мохамеде пристигнал в Гърция на 3 август, след което е влязъл в Македония. На 7 октомври е минал сръбската граница и е потърсил убежище. Ден по-късно е регистриран в Хърватия. Останал е там шест часа, преди да продължи към Унгария и Австрия.

 
 
Коментарите са изключени за Арестуван в Сърбия – с паспорт като на един от атентаторите