Американците одобряват повече външната политика на Обама

| от |

20131210165028-2

Рейтингът на американския президент Барак Обама на външнополитическата арена е по-голям от доверието, което е спечелил сред американците с вътрешната си политика.

49% от американците подкрепят дейността на администрацията на Обама за справяне с проблемите в отношенията с други страни. В сравнение с това 40% от гражданите са отговорили положително по отношение на това как правителството на Обама се справя с проблемите в икономиката на САЩ.

Само 39 на сто от американците подкрепят инициативата на президента за реформа на здравната система, а 59% се отнасят към това предложение негативно. Въпреки това, по-голяма част от анкетираните одобряват ускоряването на процеса на изтегляне на американските войски от Афганистан, но са скептични по отношение на постигане на споразумение за ядрената програма на Иран.

57% заявили, че военната операция в Афганистан е вероятно „погрешно решение“. 53% от населението подкрепя изтеглянето на американските войски от страната.

В същото време 60 на сто от американците подкрепят сключването на предварителен договор между Техеран и „шесторката“, но повечето анкетирани се съмняват това споразумение да доведе до конкретни резултати.

По-рано през декември беше съобщено, че политиката на Обама не се подкрепя от рекорден брой американци. Според проучване, проведено от телевизия „NBC“ съвместно с вестник „Уолстрийт Джърнъл“ действията на Обама не се одобряват от 54% от американците.

 
 
Коментарите са изключени за Американците одобряват повече външната политика на Обама