Американец има 750 кутии за пица от целия свят

| от |

Скот Ейнер прекарал 15 години, за да събере колекцията си от повече от 750 различни кутии за пица от целия свят, пише в. „Мирър“.

Той има кутии от 45 държави, сред които дори една създадена и подписана от татуиста Ед Харди.

Скот е специалист в продажбата на пица и дори има собствена компания за обиколки из най-хубавите пицарии в Ню Йорк, а наскоро публикува книга за произведенията на изкуството върху кутия за пица.

Неговата мания по пицата се зародила около 2000 г., когато започнал обиколка на най-добрите места за пица. Когато се върнал у дома той започнал да води приятелите си в различни пицарии и да им разказва за фурните в тях и за историята на всяко заведение. На 26-тия си рожден ден той наел автобус и започнал да разяснява на хората тънкостите на пицата. След около 6 месеца се превърнал в професионален гид по пицариите.

Скот никога не отказва да пробва някой нов вид пица, но се ограничава до 15 парчета на седмица, за да не затлъстее.

Той съхранява колекцията си от кутии за пица в апартамента си в квартал Бруклин в Ню Йорк. В нея има кутии от Бразилия, Италия, Израел и Индия, уникални кутии, които се превръщат в пъзели и самолети. Любимата му е със семейство Симпсън, която намерил в кош за отпадъци в холандската столица Амстердам.

Наскоро Скот стана част от Книгата на рекордите на Гинес като притежател на най-голямата колекция от кутии за пица в света./БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Американец има 750 кутии за пица от целия свят