Амбър Хърд и Джони Деп избегнаха тежка присъда

| от chronicle.bg |

Странно съдебно дело се проведе тази сутрин в Австралия. Актьорите Джони Деп и Амбър Хърд са живото доказателство, че с австралийските закони шега не бива. Двойката се впусна в легална битка, свързана с обичаните си домашни любимци – кучетата Пистол и Бу.

През май миналата година двамата бяха заловени да вмъкват нелегално йоркширските си териери в Австралия с частния си самолет. Тогава Деп снимаше кадри за последния филм за „Карибски пирати“ в Бризбейн.

Амбър Хърд е тази, на която се наложи да се изправи пред съда в Бризбейн в понеделник сутринта. Тя се призна за виновна по обвинението за фалшифициране на документи и по този начин – нарушаване на строгите карантинни закони на Австралия. Влизането на животно в страната обикновено изисква специално разрешение и поне 10 дни карантинен период.

Прокурорите оттеглиха други две по-сериозни обвинения, които заплашваха актрисата с 10 години затвор и глоба от 76 000 долара. Самата тя твърди, че проблемът се е създал, след като екипа на Деп не е попълнил правилно формулярите за преминаването в страната на Пистъл и Бу.

Целият шум около случая, наречен „войната на териерите“, получи голяма гласност по света, след като тогавашният земеделски министър в Австралия – Барнаби Джойс, предупреди Деп, че ако не махне кучетата от страната, ги очаква евтаназия.

Подчинявайки се на строгото (и може би прекалено) предупреждение от Джойс, двойката изпрати домашните си любимци далеч от Австралия в дадения им срок от 50 часа.

Неочаквано бе извинението, което Деп и Хърд записаха и пуснаха в съдебната зала по време на делото. В рамките на 39 секунди те обясняват, че е необходимо да се „защитава Австралия“ и да се „защитава австралийската дива природа“. Интересното във видеото, е начинът, по който звездната двойка се държи в него – двамата изглеждат изключително неудобно. Барнаби Джойс се изказа и по него: „Било им е предложено. Не мисля, че това е нещо, което те биха направили доброволно.“

В крайна сметка Хърд се отърва само с едномесечен изпитателен срок за добро поведение. Ако го наруши, следва да плати глоба от 1000 австралийски долара.

 
 
Коментарите са изключени за Амбър Хърд и Джони Деп избегнаха тежка присъда