Alibaba обсмисля логистичен център в България

| от chronicle.bg |

Китайската компания за електронна търговия Alibaba обмисля създаването на европейски логистичен център, като е възможно той да се разположи на територията на България.

Представители на Alibaba Group, производителя на соларни панели GS-Solar Company и енергийния холдинг GoldPoly Group се срещнаха с премиера Бойко Борисов в сряда, за да обсъдят евентуални инвестиционни намерения.

„Идеите на Alibaba Group за инвестиции в страната ни са свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни. Намеренията на GS-Solar Company са за създаване на завод за производство на соларни панели, а GoldPoly Group проявява интерес към изкупуването на български тютюн“, се казва в съобщението на Министерски съвет.

До момента Alibaba не са потвърдили официално намеренията си да стъпят в България.

Alibaba е една от най-големите платформи за онлайн търговия в света. Компанията зад бранда притежава още няколко сайта за продажби на дрехи и други стоки в Китай, услуга за онлайн и мобилни разплащания, както и компания за разработване на платформи за облачни услуги.

Китайският гигант е работодател на над 36 000 души, а пазарната й капитализация към май 2016 г. се оценява на 200,7 млрд. долара (по данни от Forbes).

 
 
Коментарите са изключени за Alibaba обсмисля логистичен център в България