Академична победа на Мартен Фуркад в спринтовата дисциплина в Йостерзунд

| от |

Първият спринт на 10км. при мъжете за сезон 2014/2015 вече е в историята. Състезанието беше повече от динамично и напрегнато до самия край, а победителят е добре познат на широката публика.

Академична стрелба и невероятно ски бягане показа носителят на кристалния глобус за миналия сезон Мартен Фуркад. Французинът претърпя истински провал в индивидуалната надпревара, но днес се завърна по-силен от всякога. Фуркад повали всички мишени на стрелбището и записа 32-a победа в своята кариера.

Най-добрият чех и отличник от Олимпийски игри в Сочи Ондрей Моравец регистрира първи подиум за сезона. Подобно на победителя, чехът също не попадна в наказателната обиколка и завърши на втора позиция.

Трети в днешното състезание завърши хърватинът със словенски паспорт Яков Фак. Той също повали всички мишени на стрелбището и зае най-ниското стъпало на почетната стълбичка.

Добро представяне в Швеция записва още един чех. Михал Шлезингер завърши на трета позиция в дългата дисциплина, а днес след отлична стрелба остана на крачка от ТОП 3, като завърши на престижното 4-то място.

Лош ден за българските биатлонисти в Йостерзунд. Най-напред от нашите момчета е Краси Анев с една грешка в стрелбата и 38-о място. Владо Илиев започна добре състезанието с нула на легнал, но допусна цели три пропуска при второто си посещение на стрелбището и зае 57-а позиция. Последен от българите е Иван Златев с четири пропуска и 98-а позиция.

Победителят от индивидуалната дисциплина Емил Хегле Свендсен сбърка последната 10-та мишена и с един пропуск се нареди на 7-а позиция в крайното класиране./biathlonbg

 
 
Коментарите са изключени за Академична победа на Мартен Фуркад в спринтовата дисциплина в Йостерзунд