Агент на Мосад бил бодигард на вожда на Хизбула

| от |

Арестуван е израелски шпионин, инфилтриран в Хизбула, където отговарял за личната безопасност на лидера на организацията шейх Хасан Назрала, съобщава кувейтският в. „Ал Раи“, на когото се позовава в. „Джерусалем пост“.

Шпионинът, идентифициран само като М. Ш. представлявал голяма опасност за шиитската организация, но арестът му беше оценен от ръководството на Хизбула като голямо постижение, допълва кувейтският вестник.

Предполагаемият агент на израелското шпионско ведомство бил арестуван преди няколко седмици. Преди това той бил в състава на подразделение 910 на Хизбула, което изпълнява операции срещу определени мишени в Израел. Според източници на кувейтския вестник М. Ш. е живеел в село в южен Ливан и произлиза от семейство на релегиозни фактори, известни с лоялността си към Хизбула. Арестът на агента нямало да навреди на семейството му, защото неговите членове не можели са бъдат обвинявани за делата на сродника си.

М. Ш. се издигнал по стълбицата в командването на подразделение 910 и бил определен да отговаря за наблюдението като елемент от личната безопасност на шейх Назрала. След арестуването на шпионина от Хизбула бързо преразпределили бойците от подразделение 910 в други свои бойни части, а командирът на екипа бил уволнен, тъй като неговата дейност вече била известна както на израелското, така и на американското разузнаване, пише в. „Ал Раи“. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Агент на Мосад бил бодигард на вожда на Хизбула