А ние какво искаме?

| от |

Големият брой голове е нещо обичайно за Шампионската лига. Реал би Базел с 5:1, Рома отнесе ЦСКА със същия резултат, а после падна с 1:7 от Байерн Мюнхен. БАТЕ Борисов загуби един път с 0:6 от Порто и веднъж с 0:7 от Шахтьор, пише „7 дни спорт“.

Към разгромите се включи и Атлетико Мадрид, който разби с 5:0 Малмьо.Сега Лудогорец падна с 0:4 от Базел и това се приема като някаква драма. В същото време в Англия, в Лондон, Арсенал направи от 3:0 3:3 с някакъв си Андерлехт. Същият Андерлехт, който нямаше точка досега. Ето това е положението. Ние какво искаме?

„Лудогорец има много висока цел поставена – с Ливърпул на всяка цена ще играем за победа, пише „Меридиан мач“. Те губят от Реал Мадрид, така че ако ги бием, ще имаме шест точки, и ще чакаме развитието на последните срещи“, отсече след тежкото поражение с 0:4 от Базел треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев.

Както е известно, след този резултат „орлите“ се свлякоха в класирането и от втори вече са последни. При победа над Ливърпул на 26 ноември обаче, шампионите ще могат да заемат третото място, което дава право на участие в турнира Лига Европа напролет.
По-спокойно за Лудогорец

Въпреки голямата загуба на Лудогорец в Базел е необходимо да припомним, че българският шампион си остава най-добре играещият ни отбор не само в Шампионската лига, но изобщо през 21 век. След един мач, пък бил и той 0:4, не е правилно да се правят генерални заключения, включващи призиви за смяна на треньора, а дори и прогнози за края на проекта. Трябва да се разсъждава по-спокойно и да не се обръща внимание на така наречените хейтъри.

Най-важно в момента е хората от Разград да си направят полезни изводи, а не да мислят прибързано и да действат под влияние на емоции. Какво толкова се е случило? Освен че Лудогорец няма да изпълни целта на собственика за второ място в групата, всичко си е в реда на нещата. Много малко е разстоянието от една обикновена загуба до поражение с четири безответни гола и ако Георги Дерменджиев вече не е усетил тази тънка линия, е време да тропне по масата. Докато шефът все още е достатъчно ентусиазиран и докато е готов да харчи, треньорът е длъжен да поиска своето. А то е поне две нови попълнения за централната ос на отбора.

Най-напред Дерменджиев трябва да посочи поне две набелязани вече имена за поста централен защитник. С ценови диапазон 500 хиляди – 1 милион евро. По-евтини не вършат работа, а по-скъпи вече отиват на нерентабилна плоскост, защото все пак говорим за един свит продукт, какъвто е българският клубен футбол.

 
 
Коментарите са изключени за А ние какво искаме?