7-те най-големи грешки, които хората правят в 30-те си години

| от |

В 30-те си човек обикновено се укротява, след като е прекарал 20-те в търсене на същността си. Много от 30-годишните са заети с отглеждане на деца, създаване на семейство и изкачването в работата. Хората вече преминали през този период споделят, че поради натрупването на задължения е лесно да започнем да пренебрегваме връзката си и да пропуснем много възможности, които след това никога няма да ни се отворят.

Попитахме хората “Кои са най-големите грешки, които допуснахте в 30-те си” и събрахме някои от най-добрите отговори:

1. Изоставят стремежите си в живота

Често хората в 20-те си са склонни да се примирят с работа, която не им е особено интересна. Преди да се осъзнаят обаче често тя се превръща в кариерата им. Анонимен потребител сподели, че най-голямата му грешка е, че в 30-те си се бил “пристрастил към месечната заплата”, демек предпочел сигурността пред това да преследва мечтите си.

2. Поставянето на кариерата над семейството и приятелите

“Недейте просто да работите. Създавайте спомени. Колкото повече остарявате, толкова по-рядко ще имате смислени взаимоотношения с хората. Ценете ги докато сте млади”. Дизайнерът в Майкрософт Майкул Бах споделя от личен опит.

3. Не пренебрегвайте здравето си

Майкък Бах също така пише, че преследването на кариера може да се отрази негативно на здравето ви. “Бъдете здрави. Не навлизайте в 30-те чувствайки се изморени и бавни, ужасно е.”, казва той. Опитайте се да си разработите навик да се упражнявате и се наслаждавайте на мобилността си докато сте млади.

4. Не пропускайте възможността да имате деца

Алисън Уитмайър споделя личната си история за това как взема за дадено, че ще може да роди през 30-те си и затова решава първо да гради кариера. Години по късно, след неуспешен брак и провалена бременност тя се омъжва повторно и ражда, когато е на 43 години. Тя осъзнава, че никой не е подготвен за това да има дете и че ако го искате, по-добре да го направите докато му е времето.

5. Прекарвайте достатъчно време със застаряващите си родители

Предприемачът и блогър Джеймс Алтъкър, който сега е на 46 споделя болезнените си спомени: “Когато бях на 34 затворих телефона на баща ми след спор и спрях да приемам обажданията му. След 6 месеца той получи удар и почина. Само седмица преди това ми бе написал e-mail, но аз не му отговорих. Съжалявам, татко.”

Лесно забравяме, че не само ние, но и родителите ни остаряват. Не ги взимайте за даденост.

6. Не забравяйте да създадете финансова основа за бъдещето

Алтъкър споделя за многото пъти, в които е залагал всичките си пари в ново бизнес начинание, а след това ги е губил. В момента е финансово стабилен, но поглеждайки назад му става ясно колко безразсъден е бил.

С нарастването на отговорностите ви може да ви се струва, че спестяванията ви няма да са много когато остареете. По-добре обаче спестявайте, защото в 40-те е още по-трудно.

7. Не спирайте да се забавлявате

Какво от това, че не сте на 20. Все пак трябва да се наслаждавате на живота. Извеждайте половинката си на срещи, децата си на пътувания и ходете на концерти с приятели. Не забравяйте, че парите които правите са безполезни, ако не ви правят щастливи.

businessinsider.com

10 ЖИВОТВОРНИ УРОКА ЗА МОМЕНТА, В КОЙТО ЧУКНЕТЕ 30-ТЕ

 
 
Коментарите са изключени за 7-те най-големи грешки, които хората правят в 30-те си години