7 храни за по-добър секс

| от |

Ако искате да въведете някакво…разнообразие и изпълване в сексуалния ви живот, добрата храна може да ви помогне. Няма нищо по-добро от една романтична, домашно приготвена вечеря, с участието на някои полезни храни, които да помогнат кръвообращението. „Има все повече доказателства, че някои от витамините и компонентите в храните може да подобрят сексуалността и опита на партньорите“, казва Дженифър Берман, директор е център за здраве в Бевърли Хилс, Калифорния.

Ето някои от хранителните съставки, които са основен афродизиак и повярвайте, ще направят палавите ви преживявания по-интересни. .

Авокадо

avokado

Ацтеките, смятали, че авокадото е като …тестисите, това е заради формата му. Но научната причина заради, която авокадото е смятано за афродизиак е, че то е богати на полезни мононенаситени мазнини и ниско съдържание на наситени мазнини, което ги прави добри за сърцето и артериите. Неговите мазнини понижават „лошия” холестерол и увеличават количеството на добрия. Този плод съдържа повече калий от средния банан, а калият също защитава организма от сърдечно-съдови заболявания. Авокадото съдържа комплекс от каротиноиди, предшествениците на витамин А Той е най-богатият източник на фолиева киселина (витамин B9), която подобрява работата на сърдечно-съдовата система. Всичко, което помага да сърцето ви да бие силно, помага на движението на кръвта към всички правилни места.

Бадеми

bademi

Бадемите отдавна имат претенцията да действа като сексуален стимулант и да са в помощ на плодородието. Подобно на аспержи, бадеми са богати на няколко микроелемента, които са важни за сексуалното здраве и репродукцията, като например цинк, селен и витамин E. Ползите от консумирането на бадеми при бъбречни проблеми са осезаеми, спомагат за по-лесно отделяне на песъчинки. Нормализират работата на черния дроб и далака, пречистват кръвта. Действат като естествен аналгитик. Редовният и регулиран прием на бадеми подобрява мозъчната дейност, намалява стреса и лекува безсъние.

Цинкът помага за повишаване на либидото и сексуалното желание,“ казва д-р Берман. „Ние наистина не разбираме механизмите, които стоят зад него, но знаем, че работи.“

Ягоди

3-iagodi-w-chokolad

Червеният цвят е известен с това, че подклажда огъня: A проучване установи, че мъжете намират жените по-секси, ако носят червено, а не когато са в по студените цветове като синьо или зелено. Ягодите също са отличен източник на фолиева киселина, витамин B. Според друго изследване ягодите съществено засилват либидото и се препоръчват както на мъжете, така и на жените. “Всичко произхожда от високото съдържание на цинк”, твърдят учените. Цинкът е важен микроелемент, който способства за сексуалната възбуда. Той управлява “поведението” на тестостерона в организма и с негова помощ тялото по-бързо се настройва за секс. Цинкът е и една от важните съставки на спермата.

Морска храна

seafood

За някои може да се стори неприятна идеята да хапнат мазно и хлъзгаво меню преди секс, но морските дарове са мощен сексуален стимулант. Съдържат цинк и са богати на мастни киселини. Но други видове морски дарове могат също да действат като афродизиак. Мазна риба като дива сьомга и херинга съдържат омега -3 мастни киселини, които са от съществено значение за здравето на сърцето .

Рукола

dsc09048

Руколата е препоръчвана, като помощно средство за възбуда от поне 2000 години. Днес, проучвания показват, че микроелементите и антиоксидантите, на които е богата руколата, подобряват сексуалното здраве и повишават либидото. Интересен факт е, че за разлика от повечето зеленолистни зеленчуци, в руколата се откриват незаменимите мастни киселини Омега-3, които са по-често срещани в семената и ядките. Руколата има богат състав от полезни вещества. В нея се съдържат завидно количество етерични масла, каротин, витамин C, витамини от групата B и минерални вещества. Руколата е богата не само на етерични масла, но и на органични киселини, витамини – А, С и К, и минерали – калций, калий,магнезий, желязо, фосфор и натрий.

Смокини

smokina

Смокинята се нарежда на второ място след портокала по съдържание на калций. Една купичка изсушени смокини осигурява количеството калций, съдържащо се в една купичка с мляко. Ензимите, които се съдържат в състава на смокиновите плодчета, намаляват съсирването на кръвта и намаляват риска от съдови тромбози. Смокините съдържат голямо количество фибри, полезни са за сърцето. Богатото съдържание на антиоксиданти (полифеноли) неутрализира вредните свободни радикали, намалява риска от сърдечносъдови инциденти, както и от неблагоприятните ефекти на стреса. Неотдавна беше установено, че изсушените смокини имат високо ниво на полифеноли (антиоксиданти) и фитостероли (спомагащи за намаляване риска от високи нива на серумния холестерол, съответно – от образуване на атеросклеротични плаки).

Цитрусови плодове

citrus_collection

Всички видове цитруси са полезни за здравето ви, те са богати на антиоксиданти, витамин С, както и на фолиева киселина, а тя има съществено значение при зачеването. Според направено наскоро изследване, ежедневната консумация на цитруси дава защита от сърдечносъдови заболявания, дължаща се на богатото им съдържание на фолиева коселина. Фолиевата киселина понижава рисковия фактор за сърдечни проблеми. Калият, който осигуряват,спомага за превенция на хипертония, аритмия и сърдечна недостатъчност. А витамин С, каротеноидите и флавноидите предоставят антиоксидантни и антистресови облаги за цялата сърдечносъдова система.

 
 
Коментарите са изключени за 7 храни за по-добър секс