6 истини за връзките, които никой не иска да си признае

| от |

Detox-your-relationship

1. Когато започнете нова връзка се превръщате в бившата/бившия си

Ако вие сте били пестеливия във връзката, този който не оставя бакшиши и оставя точно пари на таксиметровия шофьор е много вероятно в новата ви връзка да сте много по-ларж. Ако пък винаги сте били честолюбец в сравнения с бившата си, очаквайте новото гадже да лъска кухнята и да ви обвинява за забравената чаша кафе на масата. Преди е трябвало да се молите за повече внимание от страна на приятелката ви, а тя ви е отговаряла, че и трябва повече лично пространство? Този път вие ще се молите за глътка въздух.

2. Единият партньор тайно вярва, че другият контролира връзката.

Изречения от типа „Не мога да изляза някъде без тя да разбере къде и с кой съм“ или „Той се изнервя, когато излизам твърде много с приятелки и започва да се държи агресивно“ илюстрират перфектно това. Или пък „Караш ме да се чувствам така, че дори когато прави нещо, което аз искам, имам чувството че го правим заради теб“. Всички сме изпадали в подобна ситуация.

3. Никога не може да сте „просто приятели“ с хората с които сте правили секс.

Хората, с които сте имали повече от приятелски отношения често усложняват разговорите (или фейсбук чатовете) със сигнали тип „защо не?“, „кой знае какво ще стане ако..“ и така нататък. Такъв тип взаимоотношения са много интересни в книги и филми, но в реалността по-скоро са досадни.

4.Самия факт, че разговаряте за това дали сте „просто приятели“ означава, че не сте

Приятелите никога не водят този разговор. Имам приятелки, с които се познавам още от гимназията. Говорим по няколко пъти седмично от двадесет години и никога досега не се е налагало да повдигаме въпроса дали сме само приятели, или нещо повече. Никой не изпитва нуждата да дискутира това освен ако не изпитва чувства към другия. Не се самозалъгвайте – когато отивате на зъболекар няма нужда да казвате „Разбираш, че сме в добри професионални отношения, но няма накъде това да се развие повече“. Ако сте съгласни с това се запитайте дали си струва да се поставяте в неудобна ситуация с неподходящия човек.

5.„Във всяка връзка единият целува, а другият си подава бузата“ – френска поговорка

Единият винаги е по-влюбен от другия. Във всяка връзка едната страна предлага нещо, а другата решава дали да го приеме. Съгласете се, че когато обсъждате с някои дадена връзка, от краткосрочен флирт до брак, е много лесно веднага да се види кои целува и кои си подава бузата. Само в собствената ни връзка нещата са по трудни за виждане понякога се изразяват в изречения като „Ние сме абсолютно равноправни“ и „Понякога правим нещо за мен, понякога за нея“.

6.Любовта е ужасно главоболие. Но си струва.

 
 
Коментарите са изключени за 6 истини за връзките, които никой не иска да си признае