5 Мита и 5 истини за продажбите на жилища!

| от |

Когато решите да продадете апартамента си, може да чуете различни съвети от всички. За съжаление, не всички са верни, а погрешната информация може да доведе до загуба на време и пари. Агенти на недвижими имоти, взели участие в проучване на американския сайт за сделки с имоти Zillow.com, обяснява пет основни мита за пазара на недвижими имоти – добре е да ги знаете защото може да ви помогнат да продадете по-бързо вашия имот.

16

Мит номер 1: Трябва да се направи ремонт на кухнята и банята преди продажбата

Истината: Кухните и баните могат да увеличат стойността на апартамента, едва ли ще получите по-голяма възвръщаемост от инвестицията, ако направите ремонт точно преди продажбата.

Козметични подобрения, от друга страна, може да ви помогнat да продадете апартамента на по-висока цена. Нова кухня или новите уреди може да се окажат подходяща „стръв“ за да привлечете купувача. Проверете и сравнете офертите в квартала, за да се ориентирате какво трябва да направите, за да бъдете конкурентоспособни.

Мит номер 2: Екстериорът не е толкова важен колко интериора

Истината: Купувачите често правят бързи оценки, само въз основа на външния вид на даден имот. Затова фасадата е много по-важна.

Добрата новина е, че не трябва да се хвърлят много пари, за да се постигнат големи промени във външния вид на имота. Може да започнете с окосена трева, красив жив плет и да изясним всичките натрупани излишни предмети (със ситуацията на етажната собственост в България, най много да боядисате вратата на апартамента) За сравнително скромна сума обаче може дабоядисате предната врата, да поставите нова табелка с адрес, да засадите малко цветя или да поставите нова стилна външна лампа.

0426959795ff1fe9b0688b10b97ee094

Мит номер 3: Ако моят дом е чист, не трябва да правя специални договорености

Истината: Чист и подреден дом е добра първа стъпка, но все повече продавачи на жилища прибягват до услугите на професионални декоратори . Вече не е достатъчно само да зачистите и да сложите мръсните дрехи за пране.

Специалистите по интериорен дизайн се опитват да направят имота привлекателен за широк кръг клиенти с различен вкус. Те могат умело да намерят начини да подчертаят предимствата на жилището и да скрият недостатъците. Така например може да се препоръча да се отстранят щорите от прозорците с хубава гледка или да се замени двойното леглото с по-малко, за да изглежда спалнята голяма.

Мит номер 4: Вече не са модерни гранитните котлони и неръждаемите тенджери

Истината : Повечето купувачи все още търсят гранитни котлони и неръждаеми уреди.

„Когато планирате дизайна на дадено пространство, трябва да решите – за себе си ли го правите или за препродажба ? Ако не планирате да се продава скоро, може да го украсите, както искате . Ако има вероятност имота да се намери на пазара през следващите 2-3 години, насочете се към елементи, които са очевидни за масовия вкус – неутрални цветове и плочки, подходящи и актуални уреди.“

Мит номер 5: Повечето купувачи могат да приемат цветове, които не харесват

Истината: Преместването в повечето случаи е тежко и въпреки че повечето купувачи знаят, че могат да боядисат стените, просто не им се занимава с това.

original

Затова едно от най-важните неща, които можете да направите, за да освежите имота си, е да боядисате един нов слой с неутрален цвят. Неутралните цветове също стоят добре на снимките в интернет – където повечето потенциални купувачи ще получат първата представа за имота.

Независимо дали ще наемат работници да извършат това или сами ще се справите с работата, изчисленията показват, че най-вероятно инвестицията си струва.

 
 
Коментарите са изключени за 5 Мита и 5 истини за продажбите на жилища!