19% от британците не се чувстват обичани от партньора

| от |

85% от британците твърдят, че имат добри отношения с партньора си, но 19% признали, че никога или рядко са се чувствали обичани, показва изследване на благотворителната организация Рилейт, цитирано от в. „Гардиън“.

Милиони хора във Великобритания нямат нито един приятел, а един на всеки пет не се чувства обичан, сочат още данните от допитването. Един на всеки десет души, участвали в допитването, заявил, че няма близък приятел. Това означава, че 4,7 милиона души във Великобритания може би водят самотно съществуване. Рут Съдърланд, генерален директор на Рилейт, заяви, че изследването показва разделена нация, в която много хора са останали без жизнената подкрепа на приятели и партньори.

В изследването участвали 5778 души на възраст 16 и повече години в Англия, Уелс, Северна Ирландия и Шотландия. Те трябвало да оценят задоволството си от всички аспекти на връзките си, включително с партньорите, приятелите, колегите и шефовете. Хората, които казали, че имат добри отношения, били по-щастливи, докато лошите отношения били вредни за здравето, щастието и самоувереността.

Изследването установило, че 81% от хората, които били женени или в съжителство без брак, се чувствали добре спрямо 69% от неженените. 83% от хората, които определили връзката си като добра или много добра, казали, че се чувстват добре спрямо едва 62 на сто от участниците, които оценили връзката си като средна, лоша или много лоша.

Макар че четирима на всеки пет души заявил, че има добра връзка с партньора или партньорката си, много по-малко се чувстват щастливи от сексуалния си живот. Един на всеки четирима души признал, че е недоволен от него, а един на всеки четирима казал, че изневерява. Най-голямо изпитание за връзката според 62% от анкетираните са паричните затруднения.

Голяма част от участниците в допитването заявили, че имат добри отношения с шефовете си, но смятали, че поставянето на работата пред семейството е високо ценено на работното място. Малко над 60% от анкетираните казали, че имат добри отношения с ръководителите си, но над една трета смятали, че според шефовете най-продуктивните служители поставяли работата пред семейството. Изглежда, че за британците работата е доста самотно място, тъй като 42% признали, че нямат приятели в службата си.

Но 90% от анкетираните заявили, че имат поне един близък приятел, а 81% от жените оценили приятелствата си като добри или много добри спрямо 73% от мъжете. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за 19% от британците не се чувстват обичани от партньора