10 неща за Чарли Шийн, които не знаете

| от |

31

Чарли Шийн е по-известен от папата, но ето 10 неща за него, които може би не знаете.

1.През 80-те години Шийн учи в гимназия в Санта Моника, като още от онова време негови приятели са бъдещите кинозвезди Шон Пен и Робърт Дауни-младши.

2.Чарли е доста добър на бейзбол. Уменията си той демонстрира във филма „Висша лига“ (1989). По мнението на тези, които го познават, като професионален бейзболист Шийн би бил не по-малко известен отколкото като актьор.

3.Веднъж Чарли не спал 48 часа, за да влезе в кожата на героя си от филма, който снимал – изтощен и смачкан типаж.

4.Шийн е кръстник на Уинона Райдър. Тъкмо той измисля псевдонима й Райдър, докато слушал песента на The Doors „Riders on the Storm“ („Ездачи на бури“). Когато Чарли й се обадил и й казал какво име й е измислил, Уинона изпаднала във възторг. От следващия ден тя вече се представяла като Уинона Райдър. Дотогава била Уинона Хоровитц.

5.Вярвате или не, скандалджията Шийн е автор на поетична стихосбирка, озаглавена „Моят душевен мир“ и публикувана през 1988 г.

6.Чарли отхвърля предложението да изиграе главната роля в „Неприлично предложение“ (1993) с Деми Мур и продуцентите вземат на негово място Уди Харелсън. Мотивът на Шийн, чиито приятелки са все порно-актриси, бил, че… ролята е неприлична.

7.През 1991 г. Шийн и негови приятели гледат японския хорър „Цветя от плът и кръв“, като заради супербруталните сцени решават, че това е снъф (филм с истински изтезания, изнасилване и клане). Чарли се свързва с ФБР, за да докладва за филма като примерен гражданин. В крайна сметка обаче се оказва, че кървавите сцени са все пак бутафорни и филмът не е снъф.

8.Шийн е запален по татуировките, като има по тялото си поне десет. Сред по-интересните от тях са горяща цигара „Малборо“ и електрически скат.

9.Чарли е от малкото холивудски звезди, които признават, че са влезли във филмовия бизнес с връзки. „Ако не беше баща ми Мартин Шийн, никога нямаше да пробия. Е, с течение на времето са поочупих, но в началото не ставах и за чеп за зеле. Брат ми Емилио Естевес е много по-талантлив“, казва Чарли.

10.Макар и едва 48-годишен, Чарли Шийн вече е дядо. Това стана факт, след като най-голямата му дъщеря Касандра роди момиченце, наречено Луна. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за 10 неща за Чарли Шийн, които не знаете