10 начина да се справим с имитаторите

| от |

И така – има едно момиче или момче, което винаги прави това, което правите вие. Имитира ви в начина на обличане, прави си прическа като вашата, купува си същите дрехи и дори краде статусите и песните ви в социалните мрежи, а след това се преструва, че сте на една вълна?

И точно в този момент вие си казвате: „Какво, по дяволите, се случва”, „Това сериозно ли е?”, „Защо той/тя прави всичко, което правя аз?”

И честно, как тези хора не разбират, че когато имитираш някой, поне трябва да се опиташ да го прикриеш умело!

Нека го кажем по-ясно: влизате в Instagram и си пускате снимка от яко място с най-новата си придобивка – ултра яките кецове. И точно на следващия ден дразнителят се е снабдил със същите кецове и си прави подобна снимка. Или се включва внезапно в групата по танци, в която ходите и вие, след което се сближава с всичките ви нови познати и започва да фамилиарничи.

Ако страдате по някакъв начин от цялата тази имитация ето няколко начина да се справите с досадния клонинг:

  1. Поемете си дълбоко въздух. Преди да взиматe крайно решение, да се ядосате сериозно и да се почувствате сякаш главата ви ще избухне, просто дишайте дълбоко.
  2. Признайте си, че сте много ядосани. Всички ценим индивидуалността и стила си и ако някой се опитва да ви копира, нормално е да се почувствате зле или дори застрашени в определен момент. Това е защото хората отчаяно искат да бъдат уникални и да не са просто част от тълпата.
  3. Разберете, че живеем в свободен свят. Ядосани сте, че някой копира мимиките и движенията ви, но трябва да признаете,че всеки има право да смята себе си за пристрастен към йогата, здравословното хранене, музиката, филмите и всеки има право да сподели това с останалите. Може да имате претенции ако някой отиде с ваша снимка при пластичен хирург и поиска за себе си вашето лице. Но това е една друга история.
  4. Оценете ласкателството. Това, че някой иска да бъде точно като вас е ОГРОМЕН комплимент. Това означава, че вие сте лидер, поставяте началото на тенденции и трябва наистина да признаете, че това е ПРЕКРАСНО. Използвайте това ласкателство, за да се почувствате добре, а също и като стимул да правите още повече и още по-добри неща. Това, че някой иска да бъде точно като вас е ОГРОМЕН комплимент.
  5. Замълчете! Ако искате да обидите или нараните имитатора – по-добре не го правете. Ако последователят ви не прави крайни неща в стремежа си да бъде като вас, по-добре се замислете над факта, че не всички имитатори са лоши хора. Просто не могат сами да измислят нещо, което да е достатъчно уникално и популярно. Всички ние се вдъхновяваме от различни хора, но ако все пак не може да преглътнете копирането вижте следващата стъпка…
  6. Срещнете се с имитатора. Един разговор очи в очи в дразнителя може и да оправи нещата. Може да пиете кафе заедно и да му разкриете нещо за неговия собствен стил или ако не – да му помогнете да открие нещо уникално в самия себе си. Може да предложите яки дрешки, а ако сте достатъчно смели стреляйте директно по темата – обяснете, че сте поласкани от имитацията, но смятате, че е важно всеки да бъде себе си.
  7. Клонингите и последователите. Има два типа имитатори- тези, които ви имитират, защото ви обожават. И тези, които го правят, защото ви завиждат и ревнуват. За първия тип не препоръчваме никакви драстични мерки, тъй като обожателите ви гледат на вас като модел за подражание. Вторите, обаче, са си дразнители. Те крадат живота ви и се опитват да го прикрият. Крадат приятелите ви и се опитват да ви изместят. Прекратете отношенията с тези хора, защото просто не трябва да има място за негативизъм около вас.
  8. Ако планирате нещо голямо и искате да се знае, че то е ваша идея… Погрижете се всичките ви близки и приятели да знаят това. Ако сте решили да станете хипи и съответно клонинга също спонтанно взима това решение постарайте се да бетонирате идеята като своя.
  9. Намерете си друго занимание. Това може би звучи доста крайно, защото това, което правите си е вашият стил, той е част от начина ви на живот. Колкото и да е тежко понякога човек трябва да продължи напред. Наличието на имитартор може да е просто показател, че трябва да се разнообразите и дори промените малко. Това може да е нещо хубаво и на практика вашият клонинг ще е в дъното на всичко – така че трябва да сте му благодарни, че ви бута към по-високи цели.
  10. Запазете някои неща за себе си. За имитаторите, които си падат по краденето на идеи това ще бъде краят. Запазете за себе си вдъхновението от последната книга, която сте чели, новата банда, която сте открили в YouTube и магазинчето за уникални дрехи на ъгъла на улицата. Въпреки че тези хубави неща си струва да бъдат споделени, усещането да си имаш малки тайни е великолепно.
 
 
Коментарите са изключени за 10 начина да се справим с имитаторите