1,60 за билетче – незаконно според съда

| от chronicle.bg |
Наредбата за поскъпване на билета за градски транспорт в София беше отменена като незаконосъобразна от Административния съд.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Делото за цената на билетчето беше образувано по 42 жалби на граждани и сдружението „Център за законодателни оценки и законодателни инициативи“.

Решението за поскъпването на билета и талоните за градския транспорт беше взето от СОС през април 2016 година с гласовете на ГЕРБ, СДС и Прошко Прошков от „България на гражданите“.

Аргументът на Столична община беше, че по този начин ще се стимулира покупката на абонаментни карти, чиято цена не се променя.

В края на януари стана ясно, че продажбата на билети за градския транспорт в София е намаляла почти двойно след тяхното поскъпване от 1 лв. на 1.60 лв.

Директорът на Центъра за градска мобилност Християн Петров отчете спад с 43% за последните 7 месеца на 2016-а спрямо същия период на 2015 година. Има спад и в продажбата на карти за 10 пътувания за сметка на сериозен ръст в издаването на абонаментни карти, чиято цена не беше променена.

Източник: Webcafe.bg

 
 
Коментарите са изключени за 1,60 за билетче – незаконно според съда