Симеон се впусна в ново кулинарно приключение с ИКЕА

| от chronicle.bg |

Тази неделя Симеон Червенков забърка традиционните кюфтенца, които се продават в ИКЕА, в ново кулинарно приключение. Майстор-готвачът умело съчета шведски, български и италиански вкус, за да изненада ентусиаст-кулинарите и дегустаторите, които се струпаха на изнесения готварски урок.

Симеон демонстрира своята рецепта с вегетариански кюфтенца, патладжан и извара, запечени с моцарела. Пилешките кюфтенца също преобрази със сос от три вида сирена, рукола и чери доматчета.

Симеон е първият гост в инициативата Нещо се готви в ИКЕА. Тя е по повод новия каталог, който се фокусира върху живота във и около кухнята. Майстор-готвачът ще представя своите кулинарни умения през още 3 недели до края на месеца. На 13 септември Симеон ще подготви 4-степенно меню. На 20 септември ще бъде отбелязан 4-тият рожден ден на ИКЕА. Финалът на този кулинарен маратон ще бъде на 27 септември, когато ще приготвяме зимнината.

Питайки Симеон Червенков какво го вдъхнови в подготвянето на менюто, той сподели, че готвенето има много аспекти, а ИКЕА предоставя многобразни решения в кухнята – от зелената градинка с билки на балкона, през готвенето и поднасянето на трапезата, до съхранението на храната за по-дълго време.

 
 
Коментарите са изключени за Симеон се впусна в ново кулинарно приключение с ИКЕА