Как да повишим сигурността на полетите?

| от | |

Автор: Владимир Йосифов

Първите крачки са направени и всяко добро летище организира ефективна охрана на терминалите, районът и паркингите, самолетите, пътниците и багажите. Пътниците свикнаха и започна следващата промяна – в политиката на авиокомпаниите. Low-Cost компаниите научиха милиони пътници по света да пътуват различно. Клиентите им спестяват пари от билета, но плащат допълнително за багаж, храна, напитки и пътуват по-дълго до летищата и като цяло губят повече време за пътуването си. Промяната в организацията на полети стана сравнително бърза и лека. Интернет и медии помогнаха на пътуващите да научат повече за полетите и видовете обслужване.

Каква е следващата промяна? Туризмът е най-застрашеният бизнес! Векът на тероризма ще промени туризма… Изчезналият самолет на Malaysia airlines уплаши пътници не толкова заради случилото се, а заради хипотезите, които интернет показа. До този момент нямаше толкова пълна информация за възможните причини за инцидент със самолет.

Според мен, като човек, който пътува често със самолет, е време авиокомпаниите да спрат предлагане на храна и напитки при полети с продължителност до 4 – 5 часа. Сервиране на храна и напитки спира експерти, които биха били полезни на всеки екипаж. Малко добре образовани и опитни хора биха искали да бъдат „небесни сервитьори”.

Скоро в самолетите ще има интернет и няма да има нужда да се храним за да забравим, че сме на километри от Земята…

Ако не се сервира храна и напитки ще спестят пари, а дори може да се печелят пари от рекламни кампании, които ще забавляват пътниците за да минава по-бързо времето.
Ако екипажът не е длъжен да сервира и събира боклука ще бъдат назначавани експерти в зависимост от дестинацията и пасажерите.
Парамедик, експерт сигурност, гост – лектори, аниматори, интересни хора от страната домакин и т.н.

Храната и напитките, които сервират авиокомпаниите може би ще останат за пътници в 1-ва класа. Във всеки самолет трябва да има и специални трайни пакетирани храни за пасажери, които се налага да хапнат нещо заради здравословна криза.

Всеки, който пътува редовно по света е виждал пътници, които си носят любимата храна, съобразена с навиците, здравето, религията, културата и бюджета си. Все повече пътници публикуват опита си и ценни съвети как да приготвите храна и напитки за себе си и близките си при полет до 6 часа.
Ако се поровите в интернет ще намерите съвети и „тайни” семейни рецепти за подготвяне на вкусна храна за полети.

Милиони пътници изпробват рецепти и публикуват своите начини за съхранение на домашна храна за полети до 6 часа. Може да намерите съвети кои храни биха били опасни за околните пътници ако са алергични и как да почистите плота преди и след хранене с домашна храна.  Хора, които често пътуват с децата си организират пикник на борда.

Заслужава ли си да рискувате живота си заради табличка с храна и напитка? Нека авиокомпаниите инвестират в нашата сигурност, а не парите ни да отиват като печалба за кетеринг компании.

Вярвам, че в България има хора, които следят промените във въздушният транспорт и подготвят нова порода охранители и митничари, които да разбират от храна и да могат да проверяват храните, които скоро ще носят заминаващите пътници.

Вярвам, че има експерти, които мислят за поставяне на специални контейнери, където пътниците да изхвърлят опаковките от домашната им храна и останалата храна за да не бъде вкарвана в България.
Интернет променя живота ни все по-бързо. Идеите се публикуват лесно, често има и снимки или видео, което улеснява разпространението им. Важно е авиокомпаниите и митничарите да следят какво става в Мрежата, защото милиарди хора по света искат да преживеят това, което четат в интернет.

virginIMG_4317

Подходящи продукти за домашна храна по време на полет :

леко запечен хляб, сирене, което не е миризливо, печен ориз / ще издържи 6 часа /,

Неподходящи продукти и храни, която ще бъде неприемлива за съседите в самолета :
чесън, подправки, ядки или храни, които предизвикват алергии, силно миризливи сирена,

Помислете и за опаковката на храната, плик за боклука, плик за течностите, малки бутилки за кафе, сок, сос.
Трябва да предвидите малко повече храна овкусители защото митничарите имат право да ви накарат да опитате храната или напитките за да докажете, че не са нито отровни, нито опасни.

Вижте снимките и си представете колко е важно високо в небето да има около вас подготвени експерти, а не сервитьори и чистачи.
Авиокомпаниите трябва да се грижат за все по-сложните машини вместо да създават индустрия за производство, съхранение, доставка и унищожаване на храна за пътници.
Представете си колко гориво изразходва екипажа за да съхранява храната и напитките.
Представяте ли си колко пари изгарят за сандвича и за чая ви?

По време на буря сервитьорка ли искате да има до вас и близките ви или експерт с опит ?

Мнението на автора не обвързва по никакъв начин Chronicle.bg. Готови сме да публикуваме всяко мнение по темата.

 
 

Първи кадър на Том Холанд като Спайдърмен

| от chronicle.bg |

Колкото и филми да сме гледали за Спайдърмен досега, напът сме да видим първия за Питър Паркър. В новия филм за супергероя с Том Холанд в главната роля ще проследим историята на Питър – момчето, което се превръща в Спайдърмен, докато живее обичайния си тийн живот.

За Холанд това не е екшън филм, а по-скоро история за момче, което се бори за това, да успее да заговори момиче, докато се опитва междувременно и да спаси града.

„Спайдърмен: Завръщане у дома“ ще се появи на екран през лятото на 2017-а.

 
 

Най-вероятният ден да бъдете зарязани от партньора наближава

| от chronicle.bg, по БТА |

Най-вероятният ден, в който може да бъдете зарязани от партньора наближава и той е 11 декември.

Тази неделя е набедена за най-фатална от статистиците, които внимателно анализирали думата „раздяла“ в постовете и статусите във Фейсбук. Съществуват различни теории относно това на какво се дължат тези разлъки.

По-стиснатите люде си дават сметка, че не си заслужава да се хвърлят пари на вятъра за подаръци за човека, с когото не са сигурни, че ще продължат. Други пък предпочитат скъсването на отношенията пред това да представят човека до себе си на семейството. Но не трябва да изключваме и влиянието на стреса – периодът около коледните и новогодишните празници е особено напрегнат и на мнозина не им издържат нервите.

Много тлеещи конфликти излизат наяве и от това страда любовната връзка. Ако все пак двойките преодолеят фаталния 11 декември, да не мислят, че всичко им се е разминало. Разлъките на Коледа и на Нова година намаляват, но рязко скачат през пролетта, предупреждава таблоидът.

 
 

Ние тая песен сме я слушали

| от |

Стига сме се възмущавали от Гери-Никол и нейните турбохитове. Тая песен сме я слушали и не само сме я слушали, ами и сме й трошили пръсти, пили сме на нея и сме били с юмрук по масата. Гери-Никол повтаря титани на поп-шока. Титани, които не се стесняват. Къде е тръгнала 18-годишната дива с едни задни части само! Това е скромност граничеща с немотия. Отмести се, мила Гери-Никол, и направи място на хората, които откриха топлата вода.

Започваме силно с една песен на 100 кила преди с Криско да запеят че са „на хип хопа дрийм тийма, шмъркаме кока в Джим Бийма“ (Из Криско и 100 Кила – Остани за обяд). Става въпрос за песента П**ки по масата, в която можем да чуем:

„Раста крий се в храс, скришум пишим фас,
с жан тонко фас, п**ката кваз
занимавам се с п**ки мънички,
мажа се с крем против гъбички.
А ти лекувай си трипера шото тука почва припева.“

И след това наистина започва припева, където става познатото и предполагано мазало.

Рапът е ясен, нека заорем надълбоко в грешното творчество. Кой е слушал Изумруд? Емблематични мъже. Веднъж празнуваха рожден ден на своя приятелка в едно караоке в Студентки град и изпяха няколко парчета. Незабравима вечер. Една от техните песни директно минава покрай Гери-Николовата:

„В сладкарница Малинка

с тебе бяхме дваминка,

а навънка дъждът ромоли.

Аз си пия кафето,

тя ме бара за дупето

и се прави на „яж ми гъза“.

Красиво е.


Така нареченият Светльо от Хиподил с така наречените Легенди също имат хубава песен за маса. За маса, а аз бих добавил и за креват. Хайде всички заедно:

„Гъза ме боли,

боли ме гъза.

Повече няма да пия, защото

боли ме гъза.“

 


Няма да има откъс от текста на следващата песен, защото е прекалена. Става въпрос за Стоян, който докарва беля, барайки в стопанството.

 


С какво помним 1998 година? С песента на Румяна – Чук-Чук, нали.

„Чук – чука, чук, чук, чук!

Хайде, скъпи, идвай тук!

Чук – чука, чук, чук, чук!

Да не ида аз при друг!“

Между другото, Гери-Никол е родена през 1998.

 


Дано четете тази статия в прилично време, защото сега ще ви се допие.

„Що не си свалиш фланелката моряшка,

а аз ще ти покажа мойта синя прашка.

Ти и без това със поглед ми събличаш,

но да знаеш, че след мене гол ще тичаш.“

 


Последната песен е логическо продължение на предната. В нея лирическият герой задава въпрос.

 

 

Искате ли бис? Добре – последната песен в плейлиста ни „1000 песни като новата на Гери-Никол“ е авторство на най-добрия аренби изпълнител в България Върбан Тодоров – Бичето. Както би казал Тома Спространов: „Следващата песен е Ай кам фром дъ вилидж, Идем от село“

 

 
 

Усмихнатата Денина Мартин

| от Спонсорирано съдържание |

Денина Мартин е сред известните модни блогърки у нас – усмивката е нейна запазена марка. Усмихва се искрено и постоянно. Говори кратко, точно и ясно и винаги изглежда добре.

Нейното малко, лично интернет пространство се казва Purely Me by Denina Martin – вече сме ви разказвали за него.

„Обичам модата и то много, но това, което ми доставя най-голямо удоволствие, са пътешествията. Те ме зареждат и правят щастлива, защото човек е човек, когато е на път. Ако имаше как, щях през седмица да съм на различно място!“, казва Денина.

20161116-DSC_2366

Имаме предизвикателство към нея – да избере няколко аксесоара от новата колекция на Folli Follie и да даде идеи за преобразяване на зимата. Денина посреща своите последователки тази събота в мол “Сердика” в магазина на Folli Follie от 12 до 15 часа, където всеки клиент ще получи отстъпка от 30%.
Folli Folli е единствената световна марка, която се осмелява да излезе от стандартния печеливш по определение образ на жената вамп и да го замени с този на слънчевите момичета.

„От колекцията на Folli Follie избрах бижута и аксесоари в два различни стила. Единият сет е подходящ за ежедневието и се състои от романтични модели в златисто и бежова чанта с характерната закопчалка-детелина, която ми е изключително любима“, казва тя.

Денина следва максимата “колкото по-малко, толкова по-добре”. Спира на бежова чанта за ежедневието и голям пръстен като акцент за средния пръстен на лявата си ръка.

20161116-DSC_2339

„Другият сет, който избрах, се състои от празнични и женствени бижута в сребро и камъни, особено подходящи за вечерно излизане. Последните допълних в класическа комбинация – с червена мини чанта, която носи силен женствен заряд.” Чантата е ярко червена и придава акцент на тоалета й решен в тъмно.

20161116-DSC_2322

Към нея добавя тъмни очила  и часовник.

20161116-DSC_2411

Денина умее да комбинира много пръстени – в нашия случай три броя, единият от тях доста смел. Съчетава ги с дълги обеци.
„Това, което прави едно бижу наистина уникално е жената, която го носи“, казва Денина.

20161116-DSC_2341

Питам я за любимата й модна тенденция за тази и предстоящата година. 2017-а чука на вратата и е добре хората, потънали в модни дилеми да бъдат подготвени. „Този сезон must-have за мен са малките структурирани чанти. Те са красив акцент, който не просто допълва визията, а и я прави много по-впечатляваща.

А как би разнообразила зимата? – „С цветове. Аз съм явлен привърженик на цветовете и вярвам, че те зареждат с добро настроение.“
Макар зимата, макар да е толкова неудобна за носене, няма как да не се съгласим.

20161116-DSC_2395
Снимките са с бижута и аксесоари на Folli Follie.