Диагноза „коткар“

| от |

Подобно на хората с диагноза кучкар, коткарите привидно приличат на обикновени хора. Имат си лица, тела, гледат „Като две капки вода“ или „Шоуто на Слави“, ядат таратор, ходят на работа и общуват с други хора.

Докато отнякъде не се появи пършива котка, която гледа втренчено нещо със злобни очи. Тогава коткарите започват внезапно да издават странни звуци, бегло наподобяващи мяукане на разгонена котка, пищят „Мац, пс, пс, пс“ по улицата и клякат по тротоари и входове, за да привлекат животното, което евентуално може да им окаже честта да се отърка в панталона им.

Вижте кои са петте симптома, за които трябва да внимавате, когато общувате с коткар и да му поставите диагнозата овреме.

1. Гледане на видеа с котки в социалните мрежи

Ако има класация на най-скучните видеа, които се въртят в социалните мрежи, котките, биещи се с лазерни мечове вероятно ще я оглавят. Веднага след хъскито, което си гони опашката, и бебето, което прави смешни физиономии. Смешни на родителите му, разбира се. Коткарите обаче търсят и гледат до откат всеки клип с котка, появил се в Youtube или Facebook, пращат го до други хора и му се смеят, сякаш гледат нещо, което наистина е смешно. Ако видите колега, който се превива от смях на стола си, зяпнал монитора с отворена уста и сливици на показ, надникнете да видите какво има на този монитор. Ако на него тлъст котарак ръмжи доберман, или бебе коте мърка и спи, имайте предвид, че този човек е коткар. Освен това е трудно да различите дали реално гледа видео или снимка, тъй като много котки не помръдват в продължение на часове, което прави снимката и видеото напълно еднакви. Това обаче никак няма да притесни коткаря, напротив.

2. Козината – втора кожа на коткаря

Тук положението е същото като при кучкарите. Макар често коткарите да обвиняват кучкарите, че обичат кучета, защото кучето се подчинява на човека и това чеше гнусния им нарцисизъм, а кучкарите често да обвиняват коткарите, че котките са същества без мозък, чието хоби е да дерат пеленачета до кръв, и двете породи (хора) споделят едно и също мощно влечение към козината, която е полепнала по техните дрехи, чаршафи, коси, лица, мебели и мозъци. Белите фъндъци по чорапите или твърдите рижи косми по пуловера са ясни белези за коткарство. Внимавайте, тези човеци слагат щипка косми в чая си вместо захар и заразяват околните. Бъдете нащрек.

3. Всяка котка на света заслужава да бъде погалена

ОК, имаш в дома си една котка. Или три. Или пък дванайсет. Ако това обаче не може да те спре да искаш да омачкаш всяка писана, която засечеш по улиците, може би си коткар. Повечето котки не желаят да бъдат закачани от непознати и го демонстрират всячески: през хъскане, фъскане, мъскане, пъскане до бягане и дране. Това обаче по никакъв начин не може да възпре самоотвержения коткар да се впусне в бясно преследване през дворове и огради, за да сграбчи котката и да я погали. Някои от тези хора се озовават в неотложното звено на Първа градска болница с разкъсани крайници, но това не им пречи на следващия ден да се втурнат след следващия дебеловрат котарак, който се изпречи на пътя им. За да го погалят миличкото.

4. Празнуване на рожден ден, имен ден, изчисляване на хороскоп. Котешки.

Този феномен може да се срещне и при кучкарите. Хората-котки знаят много добре кога е рождения ден на котката им, отбелязват го с парти и с торта от пастет от риба тон със забодена свещ от безглутенова, полезна за котки солета. Освен това, те знаят, че ако Дикси е роден на 20 март, това значи, че е зодия Овен и има малко по-чепат характер, затова трябва да се отнасят с него почтително. Понякога това не е достатъчно и Дикси има изготвен индивидуален хороскоп. Неговият стопанин е дал 50 лв., за да може Лина Астро да каже дали агнешката или сьомговата суха храна е по-добра за сладура, през кои месеци е възможно да бъде кастриран, без това да се отрази на психичното му благосъстояние и с какви други животни е добре да живее. Ако според хороскопа за Дикси е добре да живее с гупи и хелери и да има достъп до аквариума му, коткарят ще му ги осигури. Само да не разберат от дружеството за защита на гупите.

5. Най-интелигентното животно

Някои коткари минават в следващ „левел“ и издигат котката в култ. Освен идеята за неземната красота на това животно, те държат на тезата, че котките са и свръхнадарени, свръхинтелигентни и свръхпрозорливи животни, които могат да виждат в миналото, бъдещето и червеевите дупки. Фактът, че във вертикалните зеници на котарака нормален човек не може да види нищо, което да издава, че под козината се случва някаква мозъчна дейност, изобщо не притеснява конспиративните коткари. Те смятат, че любимците им са нещо повече от хората (да не говорим за тези плебеи, кучетата) и във времето, в което не спят (демек онези 2 часа между 1 и 3 през нощта) общуват с духове, решават математически задачи и пишат роман за малък афганистанец, който намира щастието в бежански лагер в Сърбия.

В същото време ако тези хора правят секс пред котката си, която ги гледа хипнотизирано, казват на партньора си, че тя нищо не разбира и просто така си гледа. А, де!

Текста писа Цветелина Вътева. Преимуществено и основно кучкар, новоприет член в обществото на диагностицираните коткари, подчинена на огромен, бял, дебел котарак, за когото само тя има право да казва, че е дебел. Защото всъщност, е абсолютно прекрасен.

 
 

Ще има продължение на „Z-та световна война“

| от chronicle.bg, по БТА |

Американският режисьор Дейвид Финчър снима продължение на филма за зомби апокалипсиса „Z-та световна война“.

Главна роля изпълнява Брад Пит, който участва и в първия филм.

Премиерата беше планирана за юни 2017 г., но се наложи снимките да се забавят, заради бракоразводния процес на актьора с Анджелина Джоли. Датата на излизане на новия филм по екраните не е известна.

През август 2016 г. Брад Пит предложи на Дейвид Финчър да режисира продукцията.

Постапокалиптичният трилър „Z-та световна война“, заснет по романа на Макс Брукс, се появи по екраните през 2013 г. Брад Пит е продуцент на филма и изпълнява главна роля в него. В „Z-та световна война“ се описва историята на бившия сътрудник на ООН Джери Лейн, който се опитва да предотврати зомби апокалипсис. Филмът донесе над 540 милиона долара приходи от прожекции в целия свят и от търговска гледна точка стана най-успешният в кариерата на Брад Пит.

Дейвид Финчър е работил по филми, като „Боен клуб“, „Седем“ и „Странният случай с Бенджамин Бътън“, главни роли в които изпълнява Брад Пит. Други филми на режисьора са „Социалната мрежа“ и „Момичето с драконовата татуировка“.

 
 

10 мъже с по-възрастни половинки + 2 бонус

| от chronicle.bg |

В неделя изборите във Франция изведоха като фаворит в президентския вот Еманюел Макрон. Но онова, което впечатли по-силно от успеха на младия центрист, беше съпругата му – Брижит Макрон, по-голяма от него с 24 години.

Любовта между Еманюел Макрон и Бриджит пламва, когато тя е негова учителка по литература, женена, с три деца. Днес двамата продължават да са заедно, а отношенията им предизвикаха повдигане на вежда от страна на мнозина.

Затова ви предлагаме една галерия, която показва, че връзките между мъже и жени с драстична разлика във възрастта не са нещо ново, дори напротив.

 
 

Първият филм в България, адаптиран за хора с ограничено зрение

| от chronicle.bg, по БТА |

„Белгийският крал“ е първият филм в България, адаптиран за хора с ограничено зрение. Първата прожекция у нас за незряща публика е днес от 17.00 ч. в Дома на киното.

„Кино за незрящи“ е проект на „София филм фест“ /“Арт фест“, с перспектива да стане постоянна инициатива, за да могат хората с ограничено зрение да припознаят киното в своя живот. Тревожно е, че много малко от незрящите хора са влизали някога в киносалон. Това е на път да се промени – благодарение на усилията на организаторите все повече филми ще бъдат технически адаптирани.

През март, по време на 21-ия СФФ, за първи път бяха показани два филма, тематично свързани с живота на хора, които са загубили зрението си. Прожекциите бяха експериментални, като в реализирането им се включиха актьори, четящи на живо в залата диалога между героите, както и обяснителния текст между репликите, за да могат незрящите да си представят сцените и детайлите в тях възможно най-добре, припомнят инициаторите.

„Белгийският крал“ е първият филм в България, който е дублиран по специален начин, чрез което става достъпен за хора с нарушено зрение. Озвучаването на филма е осъществено в партньорство с „Доли медия студио“.

Филмът е пародия на документален роуд муви, в който един крал се събужда за реалния свят – в ролята е белгийският актьор Петер Ван ден Бегин. Сред актьорите са и Брюно Жорис, Титус де Воогт, Люси Дебе. Нина Николина влиза в ролята на българската фолклорна певица Ана, която спечелва сърцето на белгийския крал, а Валентин Ганев е заместник-шефът на турските тайни служби. Холандският режисьор Питер ван дер Хауен е в ролята на документалиста Дънкан Лойд, а сръбският актьор Горан Радакович е снайперист от Сараево и любител на птиците.

„Белгийският крал“ е заснет почти изцяло в България, в него участва истински български фолклорен ансамбъл с певици от най-известните български хорове – „Мистерията на българските гласове“, „Филип Кутев“, квартет „Славей“, както и двама ученици от Училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ в София. Именно ученици от това училище ще бъдат в Дома на киното днес, за да се срещнат с филма, събрал най-много зрители по време на 21-ия СФФ. Тяхното присъствие е осигурено с любезното съдействие на г-жа Мария Константинова, оперативен директор на „ИзиПей“ и председател на организация „Право на зрение“.
Билетите за незрящи са на преференциална цена от 5 лв., за всички останали – по 7 лв.

 
 

Червените коси на Холивуд, които обожаваме

| от chronicle.bg |

Никога не сме крили, че червенокосите жени са ни слабост. Ама никога! То дори не е за криене…

Червеният цвят на косата не само привлича окото по-лесно, но и добавя още няколко дози сексапил. Ако се разминете с такава жена на улицата, няма как да не се обърнете.

Огнени, пленяващи и загатващи като за нещо забранено, червенокосите жени винаги ще заемат специално място в мъжките сърца. Ако и вие сте почитатели, сме сигурни, че ще ни разберете.

Тях може да ги гледаме на малък и на голям екран, на светло и на тъмно.

Затова сме подготвили една пристрастна класация. Пристрастна, защото си е наша. На нашите червенокоски. На нашите и на Холивуд. И на много мъжки фантазии.

Вижте я в галерията.